Forårsaket eksplosjon

Krasjet i fylla - saksøker bar

En kvinne (26) ble dømt til tre års fengsel etter at hun i beruset tilstand krasjet i en gassledning som forårsaket en eksplosjon som ødela flere hus. Nå saksøker hun baren i London i Canada som serverte henne alkohol.

ENORME SKADER: Skadene etter kollisjonen 14. august 2019 ble anslått til mellom 98 og 147 millioner kroner. Foto: Politiet i London Ontario
ENORME SKADER: Skadene etter kollisjonen 14. august 2019 ble anslått til mellom 98 og 147 millioner kroner. Foto: Politiet i London Ontario Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Kvinnen var alkoholpåvirket da hun kjørte hjemover fra en Marilyn Manson-konsert i Budweiser Gardens 14. august 2019.

I et nabolag i London i Ontario i Canada gikk det galt. Hun skal først ha kjørt i feil kjøreretning på Queens Avenue før hun krasjet inn i et hus på Woodman Avenue. Kollisjonen førte til at gassledningen til huset ble kuttet. Den påfølgende eksplosjonen førte til voldsomme ødeleggelser i det fredelige nabolaget.

Nå har kvinnen og faren, som eide bilen hun kjørte, saksøkt selskapet som leverte mat og drikke til konsertstedet Budweiser Gardens. De mener selskapet har et ansvar fordi de skjenket alkohol til kvinnen, melder CBC.

KAOS: Snøstorm, flom og lave temperaturer skaper kaos på veiene i USA og Canada lille julaften. Vis mer

Voldsom eksplosjon

I en uttalelse hevder 26-åringen at også Ovation Ontario Food Services, som serverte mat og drikke under konserten, har et ansvar i de sivile søksmålene fra ofrene etter eksplosjonen. Kvinnen og faren skal stå overfor seks søksmål fra ofrene.

Kvinnen sa seg skyldig i fire tiltalepunkter for hendelsen i straffesaken i oktober 2020. I februar 2021 ble hun dømt til tre års fengsel.

26-åringen hadde vært på en Marilyn Manson-konsert da det gikk galt i august 2019.

Redningsmannskaper fikk dratt henne ut av bilen etter kollisjonen. De fikk også ryddet området for mennesker etter at de oppdaget gasslekkasjen.

Femten minutter etter kollisjonen eksploderte huset. Et annet hus tok også fyr. Den voldsomme eksplosjonen sendte vrakrester 200 meter av gårde.

Enorme skader

Ingen mennesker døde, men fire hus ble ødelagt og sju personer ble skadd. Blant de skadde var to polititjenestemenn og to brannmenn, skriver New York Post.

Skadene ble anslått til å koste mellom 9,8 millioner (98 millioner kroner) og 14,7 millioner dollar (om lag 147 millioner kroner), skriver The Independent.

SPEKTAKULÆRT: Et lysfenomen på himmelen i Canada forbauser. Video: Kameraone/Christian Stasse Vis mer

Ifølge uttalelsen fra kvinnen og faren, som eide bilen hun kjørte, har også selskapet Ovation Ontario Food Services et ansvar. De to hevder, ifølge søksmålet at:

  • Ansatte i selskapet skjenket alkohol til kvinnen «når de visste, eller burde ha visst, at hun var beruset eller ville bli beruset».
  • At selskapet ikke hadde godt nok trente dørvakter, som kunne følge med på hvor berusete folk var da de forlot konsertlokalet.
  • At selskapet ikke sjekket hva slags transportmiddel hun hadde planer om å bruke da hun forlot Budweser Gardens når de burde ha visst at hun var, eller så ut til å være beruset.
  • Medarbeiderne til selskapet kastet ut kvinnen fra lokalet uten å gjøre noe for å sørge for at hun ikke kjørte hjem.
  • Kvinnen og faren mener at selskapet må bidra økonomisk dersom de to blir pålagt å betale noe i de pågående søksmålene.

Ovation Ontario Food Services har foreløpig ikke kommentert søksmålet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer