Krasjet i klinikk: - Jordskjelv

Plutselig raste en lastebil inn i inngangspartiet til Vangseter-klinikken på Jevnaker: - Det smalt noe så sinnssykt, sier en av de ansatte til Dagbladet.

OVERBYGG RASTE: En lastebil kjørte inn i inngangspartiet til Vangseter-klinikken onsdag ettermiddag. Foto: Privat
OVERBYGG RASTE: En lastebil kjørte inn i inngangspartiet til Vangseter-klinikken onsdag ettermiddag. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Onsdag ettermiddag ble ansatte og pasienter ved Vangseter klinikk for alkohol- og medikamentavhengighet på Jevnaker vitne til en hendelse de neppe vil glemme:

En lastebil krasjet inn i klinikkens inngangsparti. Bjelker ble revet ned, vinduer knuste og overbygget over inngangspartiet raste ned over lastebilen.

- Til alt hell var ingen der, sier en ansatt ved Vangseter til Dagbladet.

RASTE: Overbygget over inngangspartiet raste etter sammenstøtet. Foto: Privat
RASTE: Overbygget over inngangspartiet raste etter sammenstøtet. Foto: Privat Vis mer

- Raste ned

Vedkommende befant seg i resepsjonsområdet, cirka ti meter unna fra inngangspartiet da lastebilen krasjet i inngangspartiet.

- Det virket nærmest som et jordskjelv. Det bare raste ned utenfor inngangspartiet. Jeg lurte på om bygget skulle rase sammen. Det smalt noe så sinnssykt, sier den ansatte til Dagbladet.

EKSPLOSJON: Etter røykutvikling på en lastebil om bord på et cruiseskip i Shandong i Kina 19. april 2021 eksploderte det på skipet. VIDEO: Newsflare REPORTER: Vegard Krüger Vis mer

Den ansatte og en annen kollega som befant seg på et kontor vegg i vegg med i inngangspartiet, var de som befant seg nærmest da ulykken da skjedde.

- Det er fullt av glass her, fra vinduer som har knust, og alle jernbjelkene som holder oppe overbygget, er revet ned.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.38 onsdag ettermiddag.

OPPSKAKET: Daglig leder for Vangseter forteller at ansatte er oppskaket etter hendelsen. Foto: Privat
OPPSKAKET: Daglig leder for Vangseter forteller at ansatte er oppskaket etter hendelsen. Foto: Privat Vis mer

- Oppskaket

Daglig leder for Vangseter, Sten-Rune Roland, forteller til Dagbladet at de ansatte er oppskaket etter hendelsen.

- Det var jo et kjemperabalder og mye støy. Det satt også en ansatt på et kontor som har et vindu ut mot inngangspartiet, hvor overbygget falt ned, og vedkommende er selvfølgelig veldig oppskaket.

Roland forteller videre at han ikke selv har fått anledning til å snakke med pasientene ved klinikken, men forteller at de blir godt ivaretatt av de ansatte.

- Vi jobber nå med å sørge for å fjerne overbygget som sperrer for inngangsdøra. Den reduserer selvfølgelig brannsikkerheten, sier Roland.

GLASS KNUST: I sammenstøtet knuste også et vindu. Foto: Privat
GLASS KNUST: I sammenstøtet knuste også et vindu. Foto: Privat Vis mer

- Kjempeflaks

Årsaken til ulykken er ikke kjent, og politiet har ikke fått noen meldinger om skadde. Heller ikke lastebilsjåføren pådro seg noen skader i ulykken, men er blitt kjørt til legevakta for en sjekk.

- Vi har absolutt hatt kjempeflaks. Det var bare tilfeldig at ingen befant seg i området, sier den ansatte til Dagbladet.

PÅ RØDT: Mopeden kjører på rødt lys, og lastebilen forsøker å svinge unna. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: Newsflare. Vis mer

Politiet har ikke fått avhørt sjåføren eller vitner ennå, men lastebilsjåføren har gitt en innledende forklaring til politiet.

- Han forteller at det har vært ulykke, og at det kan skyldes at han kjørte en annen lastebil enn han pleier, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Vangseter-klinikken består av flere bygninger, og det var inngangspartiet til bygningen som tidligere var Randsvangen hotell, som ble truffet av lastebilen, forteller den ansatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer