Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krasjet i politibil - seks skadd

Seks personer ble skadd da en varebil krasjet inn i en politibil under en biljakt i Oslo sentrum i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Begge bilene gikk rundt og havnet på taket da en varebil krasjet inn i en politibil i et kryss i Oslo sentrum i natt. To politifolk og fire menn i 20-årene ble skadd.

Ulykken skjedde etter en biljakt. 

- I 03.30-tiden i natt forsøkte en politipatrulje å kontrollere et kjøretøy. Bilen unndro seg kontroll og kjørte vekk, sier assisterende sjef for Spesialenheten for politisaker på Hamar, Johan Martin Welhaven til Dagbladet.no.

Dermed ble det satt i gang en forfølgelse.

Flere politibiler ble kalt ut for å få tak i varebilen. Klokken 03.53 krasjet varebilen inn i en patrulje i krysset Vogts gate/ Marcus Thranes gate på Torshov i Oslo indre øst.

De to polititjenestemennene er moderat skadd, opplyser politiet. Av de fire andre er en alvorlig skadd i hode, ansikt og buk. Tilstanden hans er stabil, ifølge informasjonssjef ved Ullvål sykehus, Alf Bøhler. To menn er lettere skadd og en uskadd. Fem er innlagt på Ullevål sykehus, mens en 24 år gammel mann er brakt til Aker Universitetssykehus.

- Han er lettere skadd og ligger til observasjon nå. Det er grunn til å tro at han ikke var en av politifolkene, sier fungerende informasjonsleder ved Aker, Anders Bayer.

Spesialenheten for politisaker etterforsker rutinemessig saker der det oppstår personskader i forbindelse med politiets arbeid. Enheten har bare eksistert i halvannen måned.

KOLLISJON:Politibil og varebil kolliderte i krysset Vogtsgate og Marcus Thranes gate i Oslo i natt.
KOLLISJON:Politibil og varebil kolliderte i krysset Vogtsgate og Marcus Thranes gate i Oslo i natt. Vis mer
SEKS SKADD: Fire persjoner fra varebilen og to polititjenestemenn ble kjørt til sykehus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media