- Krasjet i sympati med bin Laden

Lørdag kveld braste 15 år gamle Charles J. Bishop inn i Bank of America-bygget i Tampa med et Cessna-fly. I et brev han etterlot seg forteller han at han hadde planlagt det hele «som støtte til terroraksjonene 11. september og i sympati med Osama bin Laden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politisjef Bennie Holder i Tampa sier til Associated Press at det ikke finnes noen bevis for at gutten hadde terroristkontakter av noe slag. Han var imidlertid en ensom gutt med få venner, og i brevet skriver han at han handlet helt på egen hånd.

Etterforskere fra Tampa-politiet avhørte i går guttens familie og venner, som beskrev ham som en stille og intelligent gutt.

- Ut fra de handlinger han begikk må vi anta at han var en ung mann med store problemer, sa politisjef Holder i går.

Yndling

Hans klassekamerater beskriver ham som lærernes yndling. Han fikk toppkarakterer i alle fag, men hadde åpenbart liten kontakt med sine medelever.

- Vi kjørte skolebussen sammen hver morgen. Han pleide å sitte aller forrest i bussen. Av en eller annen grunn hadde han alltid på seg solbriller, og snakket aldri med noen, sier 14 år gamle David Ontiveros til AP.

15-åringen hadde tatt flytimer siden mars i fjor, men hadde bare logget seks flyti mer før han lørdag stjal Cessna-flyet som han kjørte inn i 28. etasje i den 42 etasjers høye bygningen.

Han hadde et års utdanning igjen før han kunne få fly alene, og var to år for ung til å få flysertifikat.

Bestemor kjørte

Det var guttens bestemor som kjørte ham til flyskolen lørdag, hvor han ble bedt om å sjekke instrumentene på det fire seters store flyet før han skulle begynne timen sin. Det er vanlig at elevene ved skolen sjekker utstyret før flytimen, og at instruktøren sjekker at instrumentene er riktig stilt før flyet tar av.

- Da instruktøren kom tilbake var han vekk, sier en talsmann for det lokale sheriff-kontor.

Varslet kystvakta

Skolen varslet kystvakta som sendte et helikopter mot flyets kurs. Pilotene om bord på helikopteret nådde 15-åringen igjen etter at han hadde fløyet cirka 32 kilometer, og signaliserte at han skulle lande.

Ha n ignorerte signalene og fortsatte til han braste inn i bygningen. Han ble drept momentant i sammenstøtet.

Bygningen var praktisk talt tom for mennesker da flyet styrtet inn i den. Ingen andre ble skadd.

Små skader

Skadene på bygningen er begrenset til kontoret der flyet styrtet, og deler av gulvene i de tilstøtende etasjene. Storparten av bygningen vil bli åpnet i dag, men deler av fortauene nedenfor vil bli sperret av frykt for at deler av fasaden kan ramle av.

Den amerikanske kommisjonen med ansvar for transportsikkerhet har sendt en gruppe eksperter for å etterforske saken.

Hendelsen i Florida førte til en del bekymring da flyet gikk inn i luftrommet over den militære flybasen McDill, der den amerikanske militærkommandoen som har ansvar for krigen i Afghanistan, holder til.

STØTTET BIN LADEN: Charles Bishop (15) betegnes i USA som en forvirret ung mann.
KNUST: Cessna-flyet ble styrt rett inn i 28. etasje på Bank of America-bygningen lørdag kveld amerikansk tid. Bygningen var praktisk talt tom for mennesker. Den 15 år gamle piloten døde momentant, men ingen andre ble skadd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer