Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krasjet i taxi rett før styrten

15 døde og 30 savnet etter flystyrt i Taiwan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det taiwanske innenriksflyet som styrtet rett utenfor hovedstaden Taipei i natt, traff en taxi på brua før det havnet i elva Keelung.

Ifølge Taiwans offisielle nyhetsbyrå CNA forsøkte piloten å få kontroll på flyet, men at flyets vinger traff brua og da også en drosje som befant seg på den.

Taxisjåføren ble skadd, ifølge nyhetsbyrået, men tilstanden skal være stabil for både sjåføren og hans kvinnelige passasjer. De er begge sendt til sykehus.

- Jeg besvimte da flyet traff oss, sier drosjesjåføren fra Tapei-sykehuset, ifølge Telegraph.

- To falt ut 15 personer er så langt bekreftet døde etter styrten, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP). 31 passasjerer er fortsatt savnet, melder CNA.


Ifølge brannmannskaper skal minst to personer ha falt ut av flyet rett før det styrtet, skriver Wall Street Journal.

Redningsmannskaper i båter kjemper nå en desperat kamp for å hente flere passasjerer ut fra flyvraket, som ligger delvis under vann i elva. Ifølge AP frykter redningsmannskapene at mange av passasjerene og flybesetningen er fanget inne i vraket.

- For øyeblikket ser ikke dette optimistisk ut. Passasjerene foran i flyet har mest sannsynlig mistet livet, sier Wu Jun-Hong ved Taipei brannvesen til AP.

Sikkerhetssjekk i fjor To av de ombord var barn, ifølge CNN. 31 av passasjerene var turister fra Kina. I alt befant 58 mennesker seg om bord da flyet styrtet.

Ifølge CNN er det mindre enn ett år siden flyet fikk sikkerhetssjekk. Fortsatt har ingen gått ut med noen offisiell informasjon om årsaken til ulykka.

FLERE DØDE: Ifølge BBC er 12 personer bekreftet døde etter styrten. Rundt 30 passasjerer er ikke gjort rede for, skriver det offisielle taiwanske nyhetsbyrået CNA. Foto: Sam Yeh / AFP / Scabpix
FLERE DØDE: Ifølge BBC er 12 personer bekreftet døde etter styrten. Rundt 30 passasjerer er ikke gjort rede for, skriver det offisielle taiwanske nyhetsbyrået CNA. Foto: Sam Yeh / AFP / Scabpix Vis mer

Flyet var på vei til øya Kinmen da det styrtet rett etter avgang fra den internasjonale flyplassen i Taipei. Det tok av klokka 10.53, lokal tid, og ifølge Taiwans luftfartstjeneste mistet man kontakten med flyet to minutter etter dette, melder AP.

Ifølge avisa Straits Times meldte piloten «Mayday, Mayday» rett før styrten.

Innenlandsfly Flyet var av typen ATR 72-500, en ny modell som ble levert til TransAsia Airways i fjor. Det har 72 seter, og brukes hovedsakelig til flygninger fra Taipei til mindre byer i Taiwan.

Produsenten ATR er et samarbeid mellom franske Airbus og italienske Alenia Aermacchi.

TransAsia Airways er Taiwans tredje største flyselskap. I juli i fjor omkom 48 mennesker da et annet innenlandsfly fra TransAsia styrtet inn i en bygning på øya Penghu på Taiwan.

REDDET: Flere personer ble reddet ut av flykroppen som lå under vann. Foto: Sam Yeh / AFP/ Scanpix
REDDET: Flere personer ble reddet ut av flykroppen som lå under vann. Foto: Sam Yeh / AFP/ Scanpix Vis mer

Dagbladet følger saken.

REDNINGSARBEID: Det pågår nå et intenst arbeid med å redde ovelevende passasjerer . Foto: Wally Santana / AP / Scanpix
REDNINGSARBEID: Det pågår nå et intenst arbeid med å redde ovelevende passasjerer . Foto: Wally Santana / AP / Scanpix Vis mer