Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krasjet inn i Browns valgkamp-tale

Arbeidsledige Omed Rashid (27) stjal showet.

MED ET SMELL: Slik ble 27 år gamle Omed Rashid blandet inn i den britiske valgkampen. Han stjal showet, da statsminister Gordon Brown skulle tale i Birmingham i dag. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/SCANPIX
MED ET SMELL: Slik ble 27 år gamle Omed Rashid blandet inn i den britiske valgkampen. Han stjal showet, da statsminister Gordon Brown skulle tale i Birmingham i dag. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Statsminister Gordon Brown og ni av hans regjeringsmedlemmer var møtt fram for å lansere en ny, forhåpentligvis velger-tiltrekkende valgkamp-plakat, da de hørte lyden av hvinende bildekk, etterfulgt av et smell.

Da Brown skulle ta ordet hadde alle de fremmøtte journalistene løpt for å se hva som hadde skjedd. Den 27 år gamle, arbeidsledige Omed Rashid hadde krasjet sin grønne Volkswagen Golf inn i et busskur, da han skulle svinge unna en søppelbil.

Bak rattet i søppelbilen satt 40 år gamle Dell og ropte skjellsord til politikerne. Han hadde derfor ingen unnskyldning å komme med, da The Times ba ham om en forklaring på hvordan ulykken kunne skje.

Symptomatisk- Halvparten av jobbene våre har gått tapt, sier han i en kort kommentar til avisa.

To dager etter statsministerens fatale mikrofon-flause, kunne derfor ingen av journalistene dy seg: Var bilkrasjen symptomatisk for Labours valgkamp?

- Jeg er ikke enig, sa Lord Mandelson.

Han var en av dem som mente at Browns kritikk av en velger for åpen mikrofon var utilgivelig. Onsdag opplevde Brown enhver politikers mareritt, da han uvitende om at han fortsatt hadde en mikrofon festet til seg, kalte en kvinnelig velger «trangsynt».

SisteplassI går kveld gikk den tredje og siste av årets TV-sendte partilederdebatter av stabelen. På forhånd var det visse forventninger til at eks-finansminister Brown skulle ta en revansj siden temaet for debatten var økonomi.

Men i stedet viser meningsmålingene at statsministeren havner på sisteplass av de tre kandidatene.

41 prosent av velgerne mente at David Cameron gjorde best figur, mens 32 prosent av velgerne lot seg imponere av Liberaldemokratenes leder Nick Clegg. Bare 25 prosent av velgerne mente Brown var best, ifølge meningsmålingen YouGov har utført for The Sun.

Cameron kom også seirende ut i en meningsmåling ComRes gjorde for fjernsynsstasjonen ITV.

PÅ SIDELINJA: De var der for å lansere en ny plakat-kampanje, men måtte finne seg i å havne i skyggen av bilkrasjen. Foto: AFP PHOTO/Leon Neal/SCANPIX
PÅ SIDELINJA: De var der for å lansere en ny plakat-kampanje, men måtte finne seg i å havne i skyggen av bilkrasjen. Foto: AFP PHOTO/Leon Neal/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!