Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krasjet med ambulanse: 15-åring drept

I det tette snødrevet frontkolliderte fire ungdommer fra Haugesund og Karmøy i går med den møtende ambulansen. En 15 år gammel gutt ble drept momentant i sammenstøtet, mens tre andre ble påført livstruende skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen og de tre skadde satt i samme bil, mens de tre som var i sykebilen, kom fra ulykken uten skader.

Ulykken skjedde på riksvei 47 ved Hogganvik i Vindafjord øst for Haugesund.

Rask behandling

Et søskenpar, en 18 år gammel jente og 15 år gammel gutt, ble alvorlig skadd, mens en 17 år gammel jente ble lettere skadd i ulykken.
- Mannskapet om bord i ambulansen - to redningsmenn og en jordmor - gikk umiddelbart i gang med å behandle de skadde, opplyser vaktsjef Håkon Thuestad ved Haugesund politidistrikt til Dagbladet.

Glatt

Ved hjelp av sambandsutstyret i ambulansen fikk man varslet om ulykken til politi og redningstjeneste, men det dårlige været gjorde redningsaksjonen svært vanskelig.

- Det var tett snødrev og glatte veier - noe som gjorde det umulig for legehelikopteret å rykke ut. De forulykkede ble kjørt med sykebiler til Fylkessjukehuset i Haugesund, fortsetter Thuestad.

Sykebilen var på vei tilbake til Sauda etter å ha hatt en syketransport til Haugesund tidligere på dagen.

Ungdommene hadde tilbrakt helga på ski i Sauda-traktene og var på vei hjem til Haugesund og Karmøy da ulykken skjedde.

Politiet var i går kveld svært tilbakeholdne med å si hva som kan være årsaken til ulykken, men vaktsjef Thue-stad opplyser at det var kommet svært mye snø på kort tid like før kollisjonen skjedde.
- Det var meget glatt, ti centimeter nysnø og tett snødrev da ulykken skjedde, sier Håkon Thuestad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling