Krasjet med cruiseskip inne i Bergen havn

- Maskinen låste seg, forklarer ansvarlig på seismikkskip.

 KRASJET I SMULT FARVANN:  Supplybåten «Princess» i posisjon under baugen av cruiseskipet «Mein Schiff 1» rett etter påkjørselen i Bergen havn søndag morgen. 2400-foto: Sissel Eide.
KRASJET I SMULT FARVANN: Supplybåten «Princess» i posisjon under baugen av cruiseskipet «Mein Schiff 1» rett etter påkjørselen i Bergen havn søndag morgen. 2400-foto: Sissel Eide.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Naboer og morgentrøtte søndagsvandrere i Bergen sentrum våknet av et voldsomt smell i havneområdet ved 08.40-tiden i dag.

Et seismikkskip på vei inn krasjet med det tyske cruiseskipet «Mein Schiff1», som lå fortøyd til kai innenfor tollområdet.

- Etter det voldsomme smellet steg det opp svart røyk fra kollisjonsstedet. Det ser ikke ut til at passasjerer eller mannskap fra cruiseskipet er evakuert. Det er det andre skipet som ser ut til å ha fått materielle skader, sier Sissel Eide til Dagbladet.

Hun og mannen var vitne til havnedramaet fra sin leilighet i Laksevåg.

Paret bor til daglig i Drøbak, og kjenner skipet fra mange passeringer i Drøbaksundet.

Fram til 2009 seilte skipet under navnet «Galaxy».

Sol og fint vær
Natt til i dag herjet ekstremværet «Lena» i Bergen og Hordaland forøvrig, men det var sol og finvær da cruiseskipet ble pårent inne i havna.

- En slepebåt har kommet til kollisjonsstedet for å hjelpe seismikkbåten, sier øyenvitne Sissel Eide.

Ifølge politiet og skipskyndige som har kontaktet Dagbladet, er det seismikkskipet «Princess», bygd i 1985, som var ute av kurs i morgentimene.

- Maskinen låste seg
- Skipet var på vei til kai i Jekteviken da maskinen låste seg under aktermanøvrering, ifølge forklaringen fra ansvarlige om bord til Havnevesenet. Det er ikke mistanke om promille, opplyser operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Hordaland politidistrikt til Dagbladet ved 12-tiden.

Det er synlige skader i skroget, men ingen hull i seismikkskipet, som ligger til kai for sjekk av gir og maskin.

- Ingen personer ble skadd, og ifølge Havnevesenets opplysninger skal cruiseskipet seile videre fra Bergen som planlagt, sier politiets operasjonsleder.