Krasjet med hest

P4-sjefen Kalle Lisberg og sønnen Ola Markus (11) var ute og kjørte bil sist lørdag, da en løpsk hest braste med hodet inn i frontruta så glasset sprutet. - Heldigvis rakk vi å bøye oss ned, forteller Lisberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

P4-sjefen forteller den dramatiske historien i gårsdagens Asker og Bærum Budstikke (Budstikka). Han og sønnen slapp uskadd fra det hele, men fikk en bil som trenger omfattende reparasjoner etter møtet med den rytterløse hesten.

- Hadde hovene på hesten kommet gjennom ruta, kunne det fort gått mye verre.

Heldigvis kjørte jeg sakte og rakk å stanse nesten helt opp før hesten traff bilen, sier Kalle Lisberg til Budstikka.
Det var to rytterløse hester som i full panikk hadde kursen mot P4-sjefens bil, men det var bare den ene som traff. Hestene var blitt skremt etter å ha blitt overrasket av en skiløper med hodelykt i nærheten av Østernvannet i Bærum. Dyrene kastet av rytterelevene og satte i full galopp kursen hjem mot stallen på Østern Bruk.

Hesten som traff Kalle Lisbergs bil, slapp utrolig nok unna ulykken uten store skader. Bilen, en Opel Omega, fikk i tillegg til den knuste frontruten betydelige skader i taket, panseret og grillen.

Hesteeieren sier imidlertid til Budstikka at det ikke er sikkert at P4-sjefen vil få erstattet skadene.
- Bilføreren er selv ansvarlig for skadene som påføres bilen, selv når hestene løper på kjøretøyet, sier hesteeier Øyvind Bauer til Budstikka.