Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krasjet med ubåt

Det norske tankskipet traff «Utstein» nord-vest for Skotland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Midt på havet utenfor Skotland klarte det norske tankskipet «Kilstraum» å støte sammen med den like norske ubåten «Utstein» klokka 03.55 i natt.

Og siden ubåten skal ha vært neddykket, med bare periskopet over vann, kan den ha vært vanskelig å oppdage i nattemørket. Spørsmålet er derfor hvorfor ubåten ikke klarte å unngå tankeren på åpent hav?

- Jeg har stilt det samme spørsmålet, og det skal vi få rede på. Men det har vært en veldig lett berøring, ingen personer har kommet til skade, og det materielle skadene skal være veldig små, om noen i det hele tatt, sier informasjonsdirektør Erling Bø ved Forsvarets fellesoperativt hovedkvarter.

Ubåten var på øvelsestokt da uhellet inntraff. Det skal ha vært et såkalt sjefskurs om bord. Et av ubåtens ror kan ha blitt skjøvet ut av stilling, og den har nå satt kursen mot land for å få gjennomført tekniske undersøkelser.

Ifølge rederiet til «Kilstraum», Anders Utkilens Rederi, ikke meldt om personskader eller lekkasjer etter sammenstøtet.

- Det var radiokontakt mellom de to etter sammenstøtet, og alt er under kontroll. Tankskipet fortsetter nå sin ferd fra Liverpool til Elnesvågen som planlagt, sier direktør Ronald Hansen i Anders Utkilens Rederi til NTB.

Tankskipet «Kilstraum» hadde ikke last om bord da de to båtene støtte sammen.

<B>SJEFSKURS: Kanskje var mannskapet på ubåten «Utstein» for opptatt med sjefskurset om bord til å oppdage den store tankeren på kollisjonskurs...
TRAFF: Tankskipet «Kilstraum» oppdaget ikke ubåtperiskopet som lurte på det beksvarte havet utenfor Skotland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media