Krasjet to ganger før han endte på taket - var bevisst

Sjåføren i 20-årene kom utrolig nok fra ulykken med lettere skader.

ULYKKE: Mannen i 20-årene var heldig som overlevde det heftige sammenstøtet med fjellveggen. Foto: Ole Åsheim
ULYKKE: Mannen i 20-årene var heldig som overlevde det heftige sammenstøtet med fjellveggen. Foto: Ole ÅsheimVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ulykken skjedde i Tromsøysundtunellen i Tromsø tirsdag og politiet fikk melding om ulykken 13.10, skriver Nordlys.

- Personbilen traff fjellveggen i tunnelen to ganger før den endte på taket. Den traff først veggen på høyresiden før den spratt over i motsatt kjørefelt og traff veggen der også, sier operasjonslederen i Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, til Dagbladet.

Mannen satt fastklemt i bilen etter ulykken.

- Det var bare en person i bilen og han måtte klippes løs av brannmannskaper på stedet. Det tok rundt en halvtime fra vi fikk melding om ulykken til han var ute, sier Meyer.

Det er fortsatt uklart hvordan ulykken skjedde.

- Det var ikke glatt i området og vi har ingen mistanke om promillekjøring. Vi er nødt til å avhøre sjåføren før vi kan finne noen konklusjon, sier Meyer.

I sjokk
Håkon Blix (28) var en av de første som kom til ulykkesstedet.

- Da jeg kom frem til stedet lå bilen rykende på taket, men jeg så ikke selve ulykken. Hjulene spant fortsatt, så bilen hadde nok ikke ligget der så lenge, sier han til Dagbladet og regner ut at det sikkert tok mellom 30 sekunder og ett minutt fra krasjen til han kom frem.

Blix forsøkte å prate med mannen i ulykkesbilen, men det var ikke mulig å kommunisere.

STORE MERKER: Man kan tydelig se hvor bilen først traff høyresiden av fjellveggen for deretter å smelle inn i veggen på motsatt side. Turen endte rundt 20 meter lenger bort, på taket. Foto: Ole Åsheim
STORE MERKER: Man kan tydelig se hvor bilen først traff høyresiden av fjellveggen for deretter å smelle inn i veggen på motsatt side. Turen endte rundt 20 meter lenger bort, på taket. Foto: Ole Åsheim Vis mer

- Han lå opp ned i bilen og med hodet vendt fra vinduet. Jeg kunne ikke se ansiktet hans, men jeg hørte at han mumlet noe. Han var tydeligvis i sjokk, sier Blix.

Blix ringte nødetatene ettersom det var lite han kunne gjøre.

- Jeg turte ikke røre han, for jeg visste ikke hvilke skader han eventuelt hadde. Mannen var også tydelig fastklemt, så det viktigste var å få tak i profesjonell hjelp, sier han.

Lettere skadet
Mannen ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge med ambulanse.

- Tilstanden hans er stabil og han har kun fått lettere skader. Nå ligger han inne til observasjon, og blir sannsynligvis skrevet ut veldig snart, sier kommunikasjonsrådgiver ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Jan Fredrik Frantzen, til Dagbladet.

Veien ble stengt i overkant av to timer og det var ingen andre biler involvert i ulykken.