Vanskelige kjøreforhold:

Krasjet to ganger én kveld

Siri (46) smalt først inn i et tre alene. Deretter smalt ambulanse i autovernet på vei til sykehuset. Selv om hun brakk ryggen og måtte feire jul på sykehuset, er humøret fortsatt på topp.

EN ANNERLEDES JUL: Bare noen dager før julaften, brakk Siri Andersen (46) ryggen da hun mistet kontrollen over bilen. Foto: Privat
EN ANNERLEDES JUL: Bare noen dager før julaften, brakk Siri Andersen (46) ryggen da hun mistet kontrollen over bilen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Siri Andersen (46) var på vei hjem til Hvittingfoss etter nok en dag med jobb i Drammen. Kjøreforholdene svært utfordrende onsdag 21. desember. Det regnet mye og var veldig glatt på veiene, forteller Andersen.

Hun tok en bremsetest og tilpasset farten til forholdene på veien. Likevel rakk ikke Andersen å kjøre lenger enn 400 meter etter bremsetesten, før hun merka at hun ikke hadde kontroll.

- Plutselig hadde jeg ikke noe veigrep. Jeg skulle svinge av veien, men endte opp med å kjøre rett fram, sier Andersen til Dagbladet.

Så smalt det. Bilen kjørte ut i en grøft og traff et tre. Det begynte å lukte brent, og begge airbagen ble løst ut.

SMALT: Brannvesenet var første nødetat på stedet etter at Siri hadde krasjet inn i et tre. Foto: Brannvesenet i Vestfold
SMALT: Brannvesenet var første nødetat på stedet etter at Siri hadde krasjet inn i et tre. Foto: Brannvesenet i Vestfold Vis mer

Det var VG som omtalte saken først.

Var ikke alene

- Jeg kjørte i rundt 50 kilometer i timen. Det var pinlig å ikke kunne mestre bilen sin, husker Andersen at hun tenkte.

Men hun kunne ikke gjort så mye annerledes når det var så glatt, skjønner hun i ettertid.

Andersen forteller at hun var svært fortumla da hun krasjet. Hun sleit med å puste, hadde smerter i ryggen og slet med å bevege på seg.

- Jeg fikk ikke tak i telefonen min, men det tok heldigvis ikke langt tid før det kom folk bort og hjalp meg. En kvinne pakket meg inn i et teppe, og noen på stedet ringte nødetatene.

Det tok rundt en halvtime før brannvesenet kom. Kort tid etter var politiet og ambulansen også på plass.

46-åringen ble fraktet til Sykehuset i Vestfold der smertene i ryggen ble sjekket opp. CT-undersøkelsene viste brudd i ryggen, og det tok kort tid før det ble bestemt at hun måtte fraktes videre til Ullevål sykehus.

AKTIV: Siri er svært aktiv, samt glad i å trene. Nå kan hun verken løpe eller hoppe på tre måneder. Her fra ultraløpet Blefjells Beste (57 kilometer) tidligere i år. Foto: Hilde Johansen
AKTIV: Siri er svært aktiv, samt glad i å trene. Nå kan hun verken løpe eller hoppe på tre måneder. Her fra ultraløpet Blefjells Beste (57 kilometer) tidligere i år. Foto: Hilde Johansen Vis mer

- Er det mulig?

Veiene var fortsatt svært glatte, også ved Sande på E18. Ambulansen holdt en ganske høy fart, før Andersen plutselig kjente at også den bilen begynte å skli.

- Du kjenner hvilken retning du er på vei i når du ligger på ryggen. Jeg merket at vi holdt på å snurre og hørte at det suste i dekkene.

Andersen forteller at sjåføren mistet kontrollen over bilen, og havnet dermed i autovernet.

SÅPEGLATT: E18 ble stengt i begge retninger inntil veien ble saltet. Foto: Brannvesenet i Vestfold
SÅPEGLATT: E18 ble stengt i begge retninger inntil veien ble saltet. Foto: Brannvesenet i Vestfold Vis mer

- Er det mulig?, husker jeg at jeg tenkte. Jeg var ikke redd for meg selv, fordi jeg var stroppet fast, men jeg tenkte på ambulansepersonellet og de andre trafikantene rundt oss på veien.

Heldigvis klarte ambulansen å stoppe, og ingen andre ble skadd. Andersen ble hentet av en ny ambulanse fra Drammen og fraktet videre til Ullevål.

Skulle feire alene

Et og et halvt døgn seinere, 23. desember, ble hun operert. Det ble dermed en annerledes jul for 46-åringen som egentlig skulle feire hjemme alene.

- Jeg fikk velge selv hva jeg ville spise og fikk pinnekjøtt, i tillegg til en gave fra kjøkkenet. Så jeg har hatt en kjempefin jul, og det går fint med meg. Hvis dette ikke hadde skjedd, så hadde jeg vært hjemme alene, men isteden ble dette «årets julemirakel», sier Andersen lattermild.

PASS PÅ: Det er meldt om glatte veier og flere trafikkuhell i juletiden. Dette bør du tenke på når du skal hjem fra ferien. Video: Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Hun er svært takknemlig for all hjelpen hun har fått de siste dagene.

- Det er fort gjort å tenke at det er ting som skulle ha vært bedre: strømmen er dyr, maten er dyr. Men vi har ikke noe å klage på, fordi det er mange som har det mye verre enn oss.

Selv etter to utforkjøringer og en ryggoperasjon, er humøret hennes fortsatt i god behold.

Første juledag ble hun overført til Kongsberg sykehus, der hun skal være til hun er mobil nok til å klare seg på egen hånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer