Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krass kritikk mot revisjonsselskap

Revisjonsselskapet PricewaterhouseCoopers får krass kritikk fra Kredittilsynet for rådgivningsvirksomhet selskapet har utført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kredittilsynet har den siste tiden undersøkt de største revisjonsselskapenes rådgivningstjenester til revisjonsklienter, og tilsynet mener revisorer i PricewaterhouseCoopers har blandet rollene.

- Konklusjonen er at den rådgivningsvirksomhet som har funnet sted er sterkt kritikkverdig og har satt revisors objektivitet og uavhengighet i fare, heter det i en pressemelding fra Kredittilsynet.

Tilsynet har i forbindelse med saken vurdert om godkjenningen til en revisor i PricewaterhouseCoopers skulle trekkes tilbake, men er kommet fram til at det ikke skulle gjøres.

Kredittilsynet kritiserte tidligere i år fire revisjonsselskaper etter å ha undersøkt dem.

Avdelingsdirektør Anne Merethe Bellamy i Kredittilsynet sier til NRK at omfanget av rådgivningstjenester i revisjonsselskapene er langt større enn tilsynet hadde trodd.

- Hovedkonklusjonen er at omfanget av slike tjenester er mye bredere enn vi trodde, og at variasjonen i slike tjenester er mye større enn vi trodde. Dette er i sum kritikkverdig, sier Bellamy.

Ifølge NRK innrømmer PricewaterhouseCoopers at selskapet har hatt manglende og sviktende rutiner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media