Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krasse angrep på demokrater: - Syke og sinnsforvirrede

Donald Trump var på krigerstien da han holdt valgmøte i Minnesota.

KRASSE ANGREP: Det var en krigersk Donald Trump som holdt valgmøte i Minnesota natt til fredag norsk tid. Foto: REUTERS / Leah Millis / CNN/ NTB scanpix Vis mer

Under et valgkampmøte Minneapolis i Minnesota i natt, var president Donald Trump i det krigerske hjørnet.

Han langet ut i øst og vest mot sine politiske motstandere, og stemplet demokratene som «veldige syke og sinnsforvirrede folk», ifølge New York Times.

- Vil slette stemmene deres

Det Trump hadde i tankene da han kom med den lite flatterende beskrivelsen, var riksrettssaken demokratene holder på å bygge opp mot presidenten.

Den bygger som kjent på Donald Trumps samtale med Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj 24. juli i år, der Trump skal ha forsøkt å presse presidenten til å etterforske Hunter Biden.

Hunter er sønnen til Trumps politiske rival, den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden, eller «søvnige Joe» som har blitt Trumps økenavn på ham, og satt i styret til et ukrainsk gasselskap.

Ifølge Trump kjører demokratene en riksrettsprosess mot ham fordi «de vet at de ikke kan vinne valget i 2020».

- De vil slette stemmene deres som om de aldri eksisterte. De vil slette røsten deres, og de vil slette framtida deres. Men de vil feile, fordi i Amerika så har folket tatt makta tilbake, sa Trump til de frammøtte i Minnesota, en stat som for øvrig ble vunnet av Hillary Clinton under valget i 2016.

- Kysset Obama i ræva

Det som nesten kan beskrives som Trumps erkefiende, demokratenes mektige leder, Nancy Pelosi, fikk selvfølgelig passet sitt påskrevet, i det første valgmøtet etter at hun annonserte at demokratene ville starte en riksrettsprosess mot Trump.

- Hun er enten veldig dum eller så har hun mistet det - eller så er det kanskje litt uærlighet der, sa Trump.

Trump brukte i overkant av 20 minutter på å lange ut mot demokratene, riksrettssaken og Biden-familien, både far og sønn, skriver CNN.

- Hunter, du vet ingenting om energi, du vet ingenting om Kina, du vet ærlig talt ingenting. Hvorfor fikk du 1,5 milliarder dollar fra Hunter, spurte Trump, før han tok for seg pappa Biden.

- Og faren din ble aldri sett på som smart, han ble aldri sett på som en god senator, han var bare en god visepresident fordi han forsto hvordan han skulle kysse Barack Obama i ræva.

PRESS: Donald Trump er i hardt vær for tiden, og det virker som om det går ut over hans motstandere. Reporter: Christian Wehus. Video: CNN. Vis mer

Bidens aksjefond

Når det gjelder pengene Trump påstår at Biden jr. skal ha fått, så har han siden 2013 vært styremedlem i BHR Partners, et aksjefond som den statseide banken Bank of China har investert i.

I 2017 kjøpte Biden 10 prosent av selskapet for rundt 420 000 dollar, ifølge New York Times, men Bidens advokat har på det sterkeste avvist at han har tjent noen penger som følge av kinesiske investeringer.

- Til dags dato har Biden ikke fått noen avkastning eller kompensasjon som følge av sin investering eller sin rolle i styret. Å framstille det som at Biden eier et privat aksjefirma finansiert av Kina, eller å antyde at Biden har tjent millioner av dollar på dette firmaet, er en grov feilframstilling av Bidens rolle hos BHR, fortalte advokat George Meires til Washington Post i september.

Syria

Trump tok også opp konflikten i Syria, der han også har fått kritikk fra sitt eget parti for å trekke amerikanske styrker ut av et område i nordlige Syria, noe som har gjort det mulig for Tyrkia å gå inn i landet med bakkestyrker.

Onsdag tvitret presidenten at USA nå har tre valg.

«Sende tusenvis av soldater og vinne militært, ramme Tyrkia hardt økonomisk og med sanksjoner, eller forhandle fram en avtale mellom Tyrkia og kurderne», skrev Trump, som seinere sa at han håpet det ville bli «det siste alternativet».

Under valgmøtet gjentok han dette, før han fortalte de frammøtte at det var på tide å «få våre soldater hjem», samtidig som han kritiserte USAs engasjement i Midtøsten.

- Disse krigene produserer kaos og blodbad. Vi trekker oss sakte, men sikkert ut av Midtøsten. Vi gjør det forsiktig, sa Trump, ifølge BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling