Krater og kommersMellom krater og kommers

Century 21 er nærmeste nabo til Ground Zero og selger Gucci med rabatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STØYEN FRA pressluftbor slår imot deg idet du kommer opp i dagslyset i Church Street. Foran deg henger manhattantåka over Ground Zero, ei diger, dyster byggegrop med betongplaster på såret; bak deg ligger Century 21, en lavbygning der du kan fråtse i bare så vidt datoutgåtte designerklær, designersko, designer-hva-som-helst med rabatter fra 25 til 75 prosent.Det blir i groveste laget. Der du står, midt mellom Osama bin Laden og Gucci, er det som om tilværelsens absurditet lyssettes og nydefineres. Du har havnet på demarkasjonslinja mellom katastrofe og kommers, der presslufta nå synger så høyt om nye fortjenestemuligheter at du får dotter i ørene.

SKREKKBILDENE fra 11. september henger fortsatt i idet du vender såret - Ground Zero vil ikke gro og bli til arr på lenge ennå - ryggen og flykter inn i shoppingvirkeligheten. Men de fortar seg snart, drevet bort av noe som ved første øyekast minner om et globalt konfeksjonsoverskuddslager. Skjønt, du kan visst trygt sløyfe «konfeksjons», for alt du egentlig ikke trenger, later til å være samlet i denne bygningen, og kanskje noe du trenger også. Siden du er i en «departement store» faller det ikke unaturlig å påberope seg «departementalized brain», og dermed lar du 11. september vente utenfor og gir deg stativene og hyllene i vold. Her skal minnet om terrorens ubehag besvares på ekte New York-vis: «When the going gets tough, the tough goes shopping». Men det blir ikke så veldig moro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer