Slik skal Trines skjebne besegles

Krav om fornyelse i Venstre-toppen

Ved midnatt søndag går fristen ut for å foreslå hvem som skal lede Venstre. Trine Skei Grande ønsker å fortsette, men fra partiorganisasjonen kommer krav om utskifting i ledertrioen.

LEDERTRIOEN: Trine Skei Grande (50) har varslet at hun ønsker gjenvalg som partileder i Venstre. Nestlederne Terje Breivik (54) og Ola Elvestuen (52) må melde fra til valgkomitéen seinest midnatt søndag om de vil fortsette. Her foran landsmøtet i 2013. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
LEDERTRIOEN: Trine Skei Grande (50) har varslet at hun ønsker gjenvalg som partileder i Venstre. Nestlederne Terje Breivik (54) og Ola Elvestuen (52) må melde fra til valgkomitéen seinest midnatt søndag om de vil fortsette. Her foran landsmøtet i 2013. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Valgkomiteen skal ha inn alle forslag til partileder, nestledere og sentralstyre innen søndag kl. 23.59. Helga etter samles Venstres landsstyre på Fornebu, samtidig som partiet arrangerer landskonferanse. Her vil også valgkomitéen tre sammen.

- For første gang skal vi forholde oss til navn som er spilt inn av partiorganisasjonen, sier Per A. Thorbjørnsen, leder for valgkomitéen.

Landsstyremøtet på Quality Hotel Expo på Fornebu fredag 25. oktober er lukket for pressen. Lørdag starter Venstres todagers landskonferanse med over 300 påmeldte, blant andre partiets nyvalgte kommunestyrerepresentanter.

En time er satt av til Venstre-leder Trine Skei Grandes tale. Sveinung Rotevatn har fått i oppgave å evaluere valgkampen, mens Guri Melby skal rapportere fra arbeidet med det nye stortingsvalgprogrammet.

Foretar intervjuer

Valgkomiteen har hatt to møter om framdriftsplan, ett i mai og ett i juni. Fredag 25. oktober kl. 17:00 skal de ni medlemmene i valgkomiteen og fire varamedlemmer gå gjennom forslagene til kandidater til hvem som skal sitte i partiledelsen etter landsmøtet våren 2020. Varamedlemmene har uttalerett, men ikke stemmerett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer