I HARDT VÆR: Etter offentliggjøringen av et rasistisk bilde fra studietiden, mener flere partifeller at guvernør Ralph Northam i Virginia må trekke seg. Foto: Eastern Virginia Medical School
I HARDT VÆR: Etter offentliggjøringen av et rasistisk bilde fra studietiden, mener flere partifeller at guvernør Ralph Northam i Virginia må trekke seg. Foto: Eastern Virginia Medical SchoolVis mer

Krav om guvernør-avgang etter avsløring av rasistisk bilde

Guvernør Ralph Northam i Virginia i USA møter krav om å trekke seg etter avsløringen av et rasistisk bilde av ham fra studietida.

Bildet stammer fra årboka fra universitetet hvor Northam studerte medisin på 1980-tallet.

På bildet er én person sminket som en afroamerikaner, mens en annen er kledd som et medlem av Ku Klux Klan. Northam har bekreftet at en av personene er ham – men ikke hvem av dem.

- Jeg er svært lei meg for beslutningen om å opptre som jeg gjorde på dette bildet og for smerten som den beslutningen forårsaket den gang og nå, sier guvernøren i en uttalelse.

Bildet fra årboka ble fredag publisert av det sterkt høyreorienterte nettstedet Big League Politics, og deretter av flere andre medier.

Northam er demokrat, og både politiske motstandere og en rekke partifeller mener nå at han må trekke seg.

- Rasismens smuss har ingen plass i våre regjeringsbygninger, tvitrer den demokratiske senatoren og presidentkandidaten Kamala Harris, som selv er afroamerikaner.

ANGRER: - Jeg er lei meg, sier guvernøren i en uttalelse. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix
ANGRER: - Jeg er lei meg, sier guvernøren i en uttalelse. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix Vis mer