Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krav om piskeslag og dødsstraff

Faren til drepte Rahila Iqbal tiltalt for voldtekt og drap i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Faren til norsk-pakistanske Rahila Iqbal risikerer 100 piskeslag og dødsstraff for å ha medvirket til voldtekt og drap på datteren for snart et halvt år siden, melder TV 2 Nyhetene.

Også morfaren og familiens sjåfør risikerer samme straff dersom pakistansk rett finner dem skyldige i æresdrap og voldtekt.

Farens advokat er Abid Q. Raja, som nå har fått tiltalen til sitt kontor i Oslo. Han kjemper for å få innsyn i de norske politidokumentene i Rahila-saken.

Saken kan komme opp for retten i Pakistan snart, men norsk politi nekter fortsatt å utlevere blant annet vitneavhør med begrunnelse at en slik utlevering til forsvaret kan sette vitnenes liv og helse i fare.

Funnet i elv

Rahila Iqbal ble funnet død i en bil, som hadde kjørt ut i en elv i Pakistan. Dødsfallet ble først henlagt av pakistansk politi som en ulykke, men etterforskningen ble gjenoppatt etter press fra norsk politi.

Rahila Iqbal var separert fra sin norsk-pakistanske ektemann i Oslo da hun dro til Pakistan for å besøke familien.

- Det er en alvorlig tiltale. Det er bra norsk politi engasjert seg selv om vi ennå ikke vet om dødsfallet var en ulykke eller et drap. Men politiet må også ta hensyn til at de tiltalte har rettigheter og blant annet trenger utskrift av vitneavhørene, sier advokat Raja.

Ifølge obduksjonsrapporten var Rahila Iqbal neddopet og med spor av sæd i kroppen da hun ble funnet.

TV 2 Nyhetene har snakket med den drepte kvinnens eksmann.

- Jeg synes min svigerfar fortjener dette, sier han.

RISIKERER DØDSSTRAFF Rahila Iqbals far (t.h.), bestefar (t.v.) og sjåfør (bak t.v.) risikerer alle dødsstraff. Her utenfor retten etter fengslingsmøtet i Manda Bahaidu i Paktan 13. juni i år. Da hadde pakistansk politi gjenopptatt saken, som først ble henlagt som en ulykke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!