Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krav på 38,5 millioner mot Ålesund-kvinnen

De samlede kravene mot Ålesund-kvinnen som er siktet for underslag av 17,5 millioner kroner fra Norges Kooperative Landsforening (NKL), har nå kommet opp i 38,5 millioner kroner, skriver Sunnmørsposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kravet fra NKL er det desidert største, men det har også meldt seg en rekke andre kreditorer som har penger til gode hos kvinnen eller hos hennes helerisiktede bror. Alt tyder på at broren og hans kone har mottatt og brukt opp minst 10 av de 17,5 millioner kronene.

NKL vil ha sine 17,5 millioner kroner tilbake pluss renter. Selve rentekravet er på vel 19 millioner kroner. I tillegg har Sparebanken Møre meldt et pantesikret krav på 1,7 millioner kroner for et lån kvinnens bror tok opp i banken for å bygge et større hus. Ålesund kommune har meldt et krav på 24.000 kroner for eiendomsskatt og avgifter som ikke er betalt, Gjensidige Bank har meldt et krav for salgspant i en bil. Dette kravet er på i underkant av 74.000 kroner. En rekke andre kreditorer har meldt krav mellom 1.300 kroner og 8.000 kroner.

Under den første skiftesamlingen i Ålesund kom det fram opplysninger som tyder på at den helerisiktede brorens kone har spilt en sentral rolle i denne saken. Både den underslagssiktede kvinnen og hennes bror har hver for seg forklart at svigerinna/kona har hatt et meget høyt forbruk, og at dette har vært dekket gjennom midlene som ble underslått hos NKL. Det er foreløpig usikkert om også hun vil bli siktet i saken.

(NTB)