Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kravstor Bondevik

En israelsk avis skriver at statsminister Kjell Magne Bondevik gjorde Ariel Sharon forlegen da han på deres møte søndag begynte å stille krav og gjenta palestinske anklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Avisa Haaretz er kritisk til at Bondevik spurte Sharon om hvorfor Israel fortsatt holder palestinske institusjoner i Øst-Jerusalem stengt. Bondevik viste til et brev som daværende utenriksminister Shimon Peres sendte ham i 1993 der han sa at de palestinske kontorene skulle få fortsette å fungere etter Oslo-avtalen.

Ifølge Haaretz svarte Sharon at han kunne vise til flere brev med løfter fra den palestinske siden som ikke er blitt overholdt.

Ifølge den israelske avisa klaget Bondevik også over delingsmuren. Under sitt møte med Sharon tok Bondevik opp situasjonen til en norsk kvinne som er gift med en palestiner, som ikke lenger har tilgang til sitt eget hotell på grunn av muren.

Bondevik har under sitt besøk i Midtøsten hatt samtaler både med Sharon og med palestinernes president Mahmoud Abbas.

(NTB)

KJELL MAGNE BONDEVIK: Gjorde Sharon forlegen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media