- Kreativiteten til kjeltringene som tilraner seg pengene blir stadig bedre

Arbeidsministeren er positiv til felles prosjekt for å ta Nav-svindlerne.

VIL TA SVINDLERNE: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson vil møte Oslo kommune, etter at sosialbyråden i dagens Dagbladet presenterte et forslag om hvordan de kan redusere omfanget av misbruk av sosialstønad. Foto: Endre Vellene
VIL TA SVINDLERNE: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson vil møte Oslo kommune, etter at sosialbyråden i dagens Dagbladet presenterte et forslag om hvordan de kan redusere omfanget av misbruk av sosialstønad. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeidsminister Robert Eriksson deler Oslo-byråd Øystein Eriksen Søreides bekymring rundt omfattende misbruk av Nav-støtte.

- Jeg er åpen for, og på søken etter nye virkemidler for å redusere svindel når det gjelder skattebetalernes penger, sier Eriksson til Dagbladet.

Han er derfor positiv til sosialbyråd Øystein Eriksen Søreides forslag om å starte opp et nytt forsøksprosjekt for å stoppe de som svindler til seg økonomisk Nav-støtte i Oslo. Sosialbyråden vil bruke statlig Nav som kontrollorgan også for å avdekke sosialhjelp-svindel.

Vil vurdere forslaget Nav har nemlig et eget statlig kontrollorgan som jobber med å fange opp og avdekke trygdesvindel, men ikke et tilsvarende kommunalt kontrollorgan for å avdekke svindel av sosialhjelp.

- Jeg er i utgangspunktet positiv til alt samarbeid som handler om å redusere svindel, så jeg vil sette meg ned nå og vurdere dette konkrete forslaget. Jeg tar gjerne en dialog med kommunen om dette, sier arbeidsministeren.

I Oslo kommune får cirka 18 000 mennesker sosialhjelp via Nav, og totalt mottar disse rundt 1 milliard kroner årlig til livsopphold og boutgifter. Ifølge Søreide Eriksson svindles det for titalls millioner kroner i Oslo hvert år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.