Kreditkassen setter opp renta

Kreditkassen setter opp renta på nye og løpende boliglån med 0,75 prosent. SpareBank 1 SR-Bank setter opp renta med 0,5-0,8 prosent på de fleste av sine låneprodukter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge bankene begrunner renteøkningen med den siste tids økning i pengemarkedsrentene og Norges Banks rentejustering.

Både utlån og innskudd

I tillegg til renteøkningen på boliglån, øker Kreditkassen renten på øvrige lån til personmarkedet med i gjennomsnitt 0,5 prosent. Banken varsler også en økning av innskuddsrenten på inntil 0,75 prosent.

Kreditkassens renteøkning på nye lån vil bli gjort gjeldende umiddelbart. Renten på sparekonti og på eksisterende lån blir regulert i slutten av juni. For innskudd på driftskonti og for kreditter vil renteøkningen gjelde fra midten av juni.

0,6-0,8 prosent

SpareBank 1 SR-Bank øker renten for kunder med boliglån innenfor 60 prosent av lånetakst med 0,6 prosent.

Kunder som har boliglån ut over 60 prosent av lånetaksten, får en økning av renten på 0,8 prosent. For en kunde med 500.000 kroner i boliglån av denne typen øker dermed rentekostnadene med 4.000 kroner i året før skatt.

SpareBank 1 SR-Bank varsler også en økning av innskuddsrenten på BSU-konti med 0,8 prosent. Innskuddsrenten på brukskonti og honnørkonti vil ikke bli satt opp.

For alle nye innskudd og utlån gjøres renteøkningen i SpareBank 1 SR-Bank gjeldende fra i morgen. For løpende innskudd og utlån innen privatmarkedet stiger renten fra 1. juli. (NTB)