- Kreditkassen tømte bankboksen min

En handikappet mann saksøker Kreditkassen for 560000 kroner. Oslo-mannen puttet verdifulle kunstgjenstander i en bankboks før han ble alvorlig syk. - Gjenstandene var borte da jeg skulle hente dem. Det må være noen i banken som har stukket av med kunsten, hevder 43-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kreditkassen var villig til å betale 43-åringen 55 000 kroner i Oslo forliksråd, men tar ikke ansvar for at gjenstandene er forsvunnet. Banken hevder at 43-åringen selv, eller «noen andre som han har gitt fullmakt til», har gjort opp boks nummer 50609. Men Kreditkassen kan ikke bevise at det er tilfelle.

Fikk hjelp

I 1985 opprettet Oslo-mannen en bankboks i Kreditkassens filial på Homansbyen i Oslo. I boksen la han akvareller av Kai Fjell og tegninger av Erling Enger. Så ble den handikappede mannen alvorlig syk, og fikk et langvarig sykeopphold.

- Jeg hadde én bankboksnøkkel, og skulle hente innholdet i boksen. Da fikk jeg beskjed om at boksen var «nedlagt». Ingen kunne forklare meg hvor det var blitt av kunsten. Jeg var flere ganger i kontakt med banken de nærmeste årene, men jeg følte meg maktesløs. Dessuten var jeg svært syk, sier 43-åringen til Dagbladet.

Først flere år seinere fikk han hjelp til å undersøke saken nærmere.

23. mars 1998 skrev advokat Kristin Ourom et brev til Oslo-mannen på vegne av Kreditkassen. I brevet skriver hun at «det heller ikke ble funnet noe som indikerte at De i det hele tatt har hatt et boksforhold ved filial Homansbyen.»

Fant nøkkel

Men så fant Oslo-mannen bankboksnøkkel nr. 2 og kvitteringen på leie av bankboks. Dermed måtte banken plutselig erkjenne at 43-åringen hadde hatt en bankboks.

Kreditkassen nekter skyld
Kreditkassen nekter skyld Vis mer

Advokat Edmund Asbøll, som representerer 43-åringen, mener Kreditkassen har et bevisproblem.

- Etter vår mening har banken bevisbyrden i denne saken. De kan ikke på noen som helst måte dokumentere at boksen ble gjort opp, spør Asbøll.

UNNSKYLDNING OG PENGER: 43-åringen krever 560 000 kroner og en unnskyldning fra Kreditkassen.