Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kreditor vil ta Putins fly

En sveitsisk kreditor sier de vil be namsretten holde tilbake flyet til Russlands president Vladimir Putin når han besøker Frankrike i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sveitsiske selskapet Noga sier at den russiske staten skylder 567 millioner kroner etter uoppgjorte olje-for-mat-kontrakter fra 1991-92. Noga fikk i mai i år rettens kjennelse for å fryse russiske diplomaters konti i franske banker.

Nogas advokater sier de vil trappe opp forsøkene på å få russerne til å betale gjelden, og at de blant annet vil prøve å holde tilbake presidentens fly.

- I prinsippet ville det være mulig å gjøre dette så lenge Putin ikke bruker et privat innleid fly eller lander på en fransk militær flyplass, sier advokaten Antoine Korkmaz.

Diplomater ved den russiske ambassaden i Paris innrømmer at de har økonomiske problemer etter at bankkontiene er blitt sperret. Saken har forverret forholdet mellom Russland og Frankrike.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media