BYRÅ HACKET: Equifax melder at de har blitt hacket. Blant annet skal hackerne ha stjålet kredittkortnumre tilhørende 209 000 amerikanske forbrukere. Alt i alt har 143 millioner amerikanere blitt rammet av angrepet. Det er nær halvparten av den amerikanske befolkning. Foto: AP / NTB Scanpix
BYRÅ HACKET: Equifax melder at de har blitt hacket. Blant annet skal hackerne ha stjålet kredittkortnumre tilhørende 209 000 amerikanske forbrukere. Alt i alt har 143 millioner amerikanere blitt rammet av angrepet. Det er nær halvparten av den amerikanske befolkning. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Equifax

Kredittbyrå utsatt for hackerangrep - sensitiv informasjon om 143 millioner amerikanere på avveie

Kredittvurderingsbyrået Equifax melder at de har blitt hacket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kredittvurderingsbyrået Equifax melder på sine nettsider torsdag at de skal ha blitt utsatt for et hackerangrep.

Hackere skal ha fått tilgang til navn, personnumre, fødselsdatoer og hjemmeadresser tilhørende 143 millioner amerikanere. Det er nær halvparten av den amerikanske befolkningen.

Byrået melder også at et ukjent antall førerkortnummer er på avveie. I tillegg skal hackerne ha klart å skaffe seg kredittkortnumre tilhørende 209 000 forbrukere og kredittrapporter som tilhørte 182 000 personer.

Basert på selskapets egne undersøkelser, skal noen med «uautorisert tilgang» vært inni systemet deres fra mai til juli 2017.

- Skadelig

- I tillegg til at et høyt antall mennesker er rammet av angrepet, er informasjonen som har blitt stjålet svært sensitiv. Alt i alt kan dette være veldig skadelig for de som er berørt, sier Beth Givens, administrerende direktør i selskapet Privacy Rights Clearingshouse, skriver Washington Post.

Equifax skriver på nettsidene sine at de tilbyr alle som er bltit rammet av angrepet et år gratis kredittovervåkning og identitetsbeskyttelse.

- Dette er helt klart beklagelig, og angrepet har rammet kjernen av hvem vi er og hva vi gjør. Jeg beklager overfor forbrukerne og våre forretningskunder for bekymringen og frustrasjonen det medfører, sier Richard F. Smith, styreleder og administrerende direktør i Equifax, ifølge Washington Post.

Bare USA rammet

I USA er det vanlig at butikker sjekker sine kunders kredittopplysninger, og det skjer ofte gjennom de tre store selskapene Exparian, TransUnion og Equifax.

I en pressemelding sier direktøren at de skal gå gjennom hva som har skjedd.

De har ikke funnet noen bevis på at informasjon fra forbrukere i andre land er rammet. Equifax er et internasjonalt selskap som har kunder over hele verden.

Washington Post skriver at selskapet ikke har besvart spørsmålene deres om hva som kan være årsaken til at hackerne kom seg inn i systemene og hvorfor de ventet i seks uker på å varsle forbrukerne.

Avisa skriver videre at imidlertid det er vanlig at selskaper bruker lang tid på å varsle forbrukere når et hackerangrep har skjedd i håp om å finne ut hvem som har stått bak angrepet i samarbeid med myndigheter og politi.