Kredittilsynet foreslår aksjetak for pensjonskasser

Mens Norges Bank har foreslått at pensjonskasser og forsikringsselskaper skal få adgang til å plassere halvparten av sine midler i aksjer, vil Kredittilsynet ha et «tak» på 35 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er neppe noen stor reell uenighet mellom de to høringsinstansene, men vi vurderer en økning fra dagens 20 prosent opp til 35 prosent som en betydelig liberalisering, sier underdirektør Per T. Simonsen i Kredittilsynet til NTB. Han føyer til at en utvidelse som nesten er en fordobling, vil dekke forsikringsnæringens behov i de nærmeste år.

I høringsuttalelsen som er levert Finansdepartementet, heter det ellers at det «bør være adgang til dispensasjon for investeringer utover grensen på 35 prosent når et selskap kan dokumentere at det har evne til å bære større risiko og gode styringssystemer til å overvåke risikoen».

- Kredittilsynet ønsker å understreke at det er styret og daglig ledelse i den enkelte enhet som har ansvaret for forvaltningen av kapitalen. Kredittilsynets oppgave er å hindre disposisjoner som kan sette forsikringstakernes interesser i fare, sier Per T. Simonsen.

(NTB)