KREFTFORENINGEN REAGERER: Her ved generalsekretær Anne Lise Ryel.
Foto: Katrine Lunke / Kreftforeningen / NTB scanpix
KREFTFORENINGEN REAGERER: Her ved generalsekretær Anne Lise Ryel. Foto: Katrine Lunke / Kreftforeningen / NTB scanpixVis mer

Kreftforeningen reagerer på navnelik organisasjon

Etter at Kreftforeningen truet med søksmål legger den til forveksling navnelike «Kraftforeningen» ned sin virksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftforeningen holder til i Rong i Øygarden og tilbyr gjennom selskapet Norsk helsesystem blant annet behandlingsreiser for KOLS, kroniske smerter, MS og ME, skriver Bergens Tidende.

Behandlingen består blant annet av såkalt detox, magnetterapi og gjenoppretting av pH-verdier. Organisasjonen samarbeider også med Krefttelefonen.no, som tilbyr behandlingsreiser til Cancún i Mexico.

Kreftforeningen har reagert sterkt på virksomheten.

– Vi har flere ganger vært i kontakt med dem. Men de har avslått våre anførsler, og sagt at om vi ikke betaler for at de endrer navn, må vi bare gå til sak, sier advokat Christine Schjerven i Kreftforeningen.

Etter at avisen tok kontakt med personene bak Kraftforeningen får de opplyst at organisasjonen blir lagt ned.

– Vi har jobbet frivillig, og aldri tatt ut lønn. Så dette er ikke noen utnytting av syke folk. Men vi har ikke noe behov for å legge oss ut med Kreftforeningen eller få negativ oppmerksomhet, sier en av de ansvarlige.

Virksomheten til Krefttelefonen.no og Norsk helsesystem fortsetter imidlertid, og håpet er å snart sende de første pasientene til Cancún.

(NTB)