Kreftmedisin kan testes på mennesker

De amerikanske forskerne som har laget en medisin som dreper kreftceller hos mus har fått tillatelse til å teste medisinen på mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i begynnelsen av denne måneden at det ble kjent at to amerikanske leger hadde oppdaget at kombinasjonen av to ulike medisiner drepte kreftcellene hos mus. Oppdagelsen vekket oppmerksomhet over hele verden, men det er fremdeles lenge til oppdagelsen vil komme kreftpasienter til gode. I dag melder CNN at Dr. Judah Folkman i et intervju har fortalt at forskerne nå endelig har fått tillatelse til å teste medisinene på en svært liten og begrenset gruppe.

Til å begynne med vil de teste medisinene på tredve dødssyke pasienter.

Medisinene har aldri blitt brukt på mennesker før, men Folkman hevder de har startet produksjon for en liten gruppe pasienter.

- Vi håper vi kan begynne tester på mennesker i desember, eller begynnelsen i neste år, sier han.

Selskapet som skal produsere medisinen vil ikke være klar for masseproduksjon av medisinen og utvidet testing på mennesker før om et til to år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer