Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kreftnyra jeg måtte fjerne var et resultat av min synd

Redaktør Jan Hanvold i Visjon Norge forsvarer predikant som hevder kristne ikke behøver å være syke.

MØTER LESERNE: Redaktør Jan Hanvold i Visjon Norge angrer ikke på at han har sluppet til den omstridte predikanten Thurman Scrivner på norske tv-skjermer. Foto: Visjon Norge
MØTER LESERNE: Redaktør Jan Hanvold i Visjon Norge angrer ikke på at han har sluppet til den omstridte predikanten Thurman Scrivner på norske tv-skjermer. Foto: Visjon Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
• Send inn dine spørsmål til redaktør Jan Hanvold i Visjon Norge som stiller til nettmøte på Dagbladet.no klokka 17 i ettermiddag.

(Dagbladet): Tidligere i dag omtalte Dagbladet den omstridte amerikanske predikanten Thurman Scrivner som på norsk tv hevder at kristne ikke behøver å være syke og at funksjonshemmede barn er straff for synd.

- Vi tar selvfølgelig avstand fra at funksjonshemmede barn er Guds straff for foreldrenes synd. Dette er tatt ut av sin sammenheng, sier redaktør Jan Hanvold som skriver om dette i artikkelen «Storm i et vannglass!» på Visjon Norges hjemmeside.

Visjon Norge, som nylig ble tilgjengelig for folk gjennom Riks-TV, har sørget for at Thurman Scrivner har nådd ut til et norsk tv-publikum i sine sendinger.

- Resultat av mitt syndige liv Redaktør Jan Hanvold i kanalen mener Scrivner har et poeng når han hevder at synd kan føre til sykdom.

- Med synd mener vi å bomme på målet. Når en røyker får lungekreft er det et resultat av hans synd. Det står jo på røykpakka at det er farlig å røyke. Når et narkomant par får et barn som er født med avhengighet og psykiske skader, er det et resultat av deres synd, sier Hanvold.

Han understreker at han selv også er blant synderne som har fått unngjelde.

- Jeg måtte fjerne ei nyre på grunn av kreft for tre år siden. Det var et resultat av mitt syndige liv. Min synd var galt kosthold, alt det jeg hadde kjørt inn i kroppen min i løpet av livet, sier Hanvold.

Han trekker fram at mange mennesker er blitt helbredet gjennom predikanten Thurman Scrivner.

Vil ikke krenke - Vi ønsker ikke å krenke noen. Men når ting blir tatt ut av sin sammenheng blir det galt. Som pastor stiller jeg åndelige diagnoser. Legene stiller fysiske diagnoser. De sier at 70-80 prosent av sykdommer har psykosomatiske årsaker. Vi kaller det synd, sier Jan Hanvold.

- Hva med mennesker som lever asketisk og likevel blir rammet av sykdom?

- Vi er alle underlagt forgjengeligheten. Sykdom er en forbannelse som kan ramme alle. Vårt fokus er å hjelpe folk til helbredelse, sier Hanvold.

Redaktøren sier at Visjon Norge ikke er enig i all forkynnelse som blir sendt på deres kanal.

- Men vi holder oss innenfor norsk lov og vær-varsom-plakaten.

• Send inn dine spørsmål til redaktør Jan Hanvold i Visjon Norge som stiller til nettmøte på Dagbladet.no klokka 17 i ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media