Kreftoperasjon stoppet to ganger

LØRENSKOG (Dagbladet): Siden mandag har kreftsyke Sigvard Nyborg (71) ventet på operasjon fra denne sykesenga ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA). To ganger har han blitt trillet tilbake fra operasjonssalen med ugjort jobb fordi sykehuset ikke har kapasitet til å ta seg av nyopererte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en fryktelig påkjenning å ligge her og ikke vite hva som skjer, sier Sigvard Nyborg stille. Fra sykesenga prøver han å være tapper, men ventetida og uvissheten har gått inn på ham.

Fungerende helse- og sosialsjef i Akershus fylkeskommune, Tore Nærbøe Forset, beklager Nyborgs møte med SiA.

Avlyser operasjon

Siden mandag har 71-åringen vært innlagt på kirurgisk avdeling og forberedt seg på en kreftoperasjon. Pensjonisten har kreft i magesekken. Legene ønsket å operere ham så snart som mulig. Men på Sentralsykehuset i Akershus er det ikke så enkelt:

To ganger har Sigvard gjort seg klar til operasjon, men både onsdag og torsdag denne uka ble han trillet tilbake fra operasjonsstua til rom 608 med ugjort jobb.

- Å få diagnosen kreft var ille, men enda verre er det at operasjonen stadig blir utsatt. Jeg håper bare ikke sykdommen har kommet for langt før de gjør noe, sier han fra sykesenga.
Legene kan ikke love ham en ny operasjonsdato før tidligst neste uke.

- Et sjokk

Datteren Elisabeth og svigersønnen Tor Grenersen kom fra ferie natt til torsdag, og trodde de møtte en nyoperert far og svigerfar.

- Det var et sjokk å få vite at kreften enda ikke var fjernet. Det er veldig vondt og en stor psykisk belastning å gå og vente slik, sier Elisabeth.

Møtet med sentralsykehuset er Sigvards første erfaring med et norsk sykehus. Verken han eller familien er bitre på personalet på sykehuset, men ressursmangelen som gjør at folk blir utsatt for slike ting.

- De som jobber her, prøver å gjøre en best mulig jobb, men jeg håper for all framtid jeg slipper å bli innlagt igjen, sier Sigvard.

<B>VENTER FORTVILET:</B> Kreftsyke Sigvald Nyborg fra Oppegård skal operere bort magesekken, men slipper ikke til. - Jeg håper ikke sykdommen har kommet for langt før de gjør noe, sier han.