Kreftoperasjon stoppet to ganger

LØRENSKOG (Dagbladet): Siden mandag har kreftsyke Sigvard Nyborg (71) ventet på operasjon fra denne sykesenga ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA). To ganger har han blitt trillet tilbake fra operasjonssalen med ugjort jobb fordi sykehuset ikke har kapasitet til å ta seg av nyopererte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er en fryktelig påkjenning å ligge her og ikke vite hva som skjer, sier Sigvard Nyborg stille. Fra sykesenga prøver han å være tapper, men ventetida og uvissheten har gått inn på ham.

Fungerende helse- og sosialsjef i Akershus fylkeskommune, Tore Nærbøe Forset, beklager Nyborgs møte med SiA.

Avlyser operasjon

Siden mandag har 71-åringen vært innlagt på kirurgisk avdeling og forberedt seg på en kreftoperasjon. Pensjonisten har kreft i magesekken. Legene ønsket å operere ham så snart som mulig. Men på Sentralsykehuset i Akershus er det ikke så enkelt:

To ganger har Sigvard gjort seg klar til operasjon, men både onsdag og torsdag denne uka ble han trillet tilbake fra operasjonsstua til rom 608 med ugjort jobb.

- Å få diagnosen kreft var ille, men enda verre er det at operasjonen stadig blir utsatt. Jeg håper bare ikke sykdommen har kommet for langt før de gjør noe, sier han fra sykesenga. Legene kan ikke love ham en ny operasjonsdato før tidligst neste uke.

- Et sjokk

Datteren Elisabeth og svigersønnen Tor Grenersen kom fra ferie natt til torsdag, og trodde de møtte en nyoperert far og svigerfar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer