Kreftorganisasjoner i USA anklages for milliardsvindel

Brukt penger på seg selv.

FÅR KRITIKK: Lederne av fire veldedige organisasjoner i USA, som hevder å ha hjulpet kreftsyke, anklages for å ha brukt 1,4 milliarder kroner på seg selv.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Lederne av fire veldedige organisasjoner i USA, som hevder å ha hjulpet kreftsyke, anklages for å ha brukt 1,4 milliarder kroner på seg selv. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lederne av fire veldedige organisasjoner i USA, som hevder å ha hjulpet kreftsyke, anklages for å ha brukt 1,4 milliarder kroner på seg selv.

Myndigheter og politiet har innledet gransking i samtlige delstater av det som kan være den største svindelsaken knyttet til veldedige organisasjoner i USA noensinne.

Cancer Fund of America (CFA), Cancer Support Services (CSS), Children's Cancer Fund of America (CCFOA) og Breast Cancer Society (BCS) anklages for å ha ført alle bak lyset ved å skryte på seg virksomhet de slett ikke drev.

Luksusvarer Mesteparten av pengene de mottok fra uvitende givere, skal ha gått til organisasjonenes lederne, familiene og vennene deres, samt til dem som på oppdrag samlet inn pengene. Kreftsyke fikk lite eller ingenting, går det fram av anmeldelsen som er innlevert i Arizona.

De fire organisasjonene ble alle ledet av folk som enten var i familie eller var nære venner og hevder blant annet å ha betalt legemidler og sykehusopphold for kreftsyke.

Den storstilte svindelen skal ha pågått siden 1987, og milliardbeløp skal siden ha blitt brukt på skyhøye lønninger, dyre biler, luksuscruise og andre reiser, skolepenger til egne barn, medlemskap hos treningsstudio og datingnettsteder, sportsutstyr og billetter til konserter og sportsarrangementer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer