Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kreftoverlevende Skye (3) var blomsterpike i donorens bryllup

Etter å ha gitt jenta beinmargen hun trengte for å overleve, ba Hayden Hatfield om en liten tjeneste tilbake. Hun ville ha treåringen som blomsterpike i bryllupet sitt.

BLOMSTERPIKEN: Skye McCormick fikk en helt spesiell rolle i bryllupet til sin egen beinmargsdonor. Video CNN / Foto: Mark Broadway Photography Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hayden studerte i den amerikanske delstaten Alabama i 2015, da hun registrerte seg på tjenesten «Be The Match», som er et amerikansk beinmargsdonorregister.

- Det var kjempeenkelt. Jeg tenkte det var en mikroskopisk sjanse for at jeg ville være en match for noen, men da var jeg i alle fall registrert, forteller hun til nettstedet Dothan Eagle, som siteres av ABC.

Samtidig, i California, fikk Todd og Talia Savren-McCormick datteren Skye. I løpet av Skyes første leveår utviklet hun myelomonocytisk leukemi, en sjelden type kreft, og trengte en beinmargstransplantasjon. Tilfeldigvis var Hayden en match.

Foto: Mark Broadway Photography
Foto: Mark Broadway Photography Vis mer

- Jeg hadde hatt det litt tøft en stund, og endret hovedfaget mitt. Jeg var ikke sikker på hva jeg ville gjøre med livet og karrieren. Jeg følte meg langt nede på alle områder, og hadde vanskelig for å finne meg selv og føle at jeg hadde en mening med noe. Så jo mer jeg snakket med koordinatoren på «Be The Match», jo mer begynte jeg å tenke at kanskje dette er min mening?, forteller Hayden.

Foto: Mark Broadway Photography
Foto: Mark Broadway Photography Vis mer

Transplantasjonen gikk bra, men Hayden var opprinnelig en anonym donor på grunn av organisasjonens regler. Etter det Hayden opplevde som en meningsfull erfaring, ville hun likevel ha jenta med i bryllupet sitt. På Skyes bursdag sendte hun brev til treåringens familie, via organisasjonen.

- Jeg sendte Skye en bursdagsgave da hun fylte tre år, la ved bryllupsinvitasjonen og skrev hvor magisk det hadde vært hvis hun var blomsterpiken vår. Jeg visste det kunne bli vanskelig å få til, men jeg ville i hvert fall de skulle vite hvor spesiell Skye er for meg, forteller Hayden i en melding til Dagbladet.

9. juni møttes de to ansikt til ansikt for å øve til bryllupet.

- Jeg gikk oppover, falt ned på kne, og alt jeg klarte å gjøre var å smile, forteller Hayden til ABC.

Hun sier til Dagbladet at å ha Skye med i bryllupet gjorde dagen eventyrlig.

- Dagen vår var allerede perfekt, men å ha henne der gjorde det til det ultimate eventyr, forteller hun.

Foto: Mark Broadway Photography
Foto: Mark Broadway Photography Vis mer

Fotograf Mark Boadway fanget bryllupet på kamera, og fikk med flere øyeblikk med Hayden og Skye.

Skyes foreldre var naturlig nok også til stede på bryllupet.

- De kommer til å være en del av livene våre for alltid. Hun reddet vår datters liv, sier Skyes mor til ABC.

Hayden forteller at hele prosessen også har vært med på å endre hennes liv.

- Jeg føler de er familie, de er veldig spesielle for meg. Dette har hjulpet dem, men det har endret livet mitt også. Etter dette er det som om gud viste meg at dette er grunnen til at jeg er her. «Du var her for å hjelpe denne jenta, så vil alt annet falle på plass», sier hun til ABC.

Nå har Hayden og ektemannen Adrian kontakt med Skyes familie.

- Vi snakker ofte og holder kontakt med hverandre gjennom Facebook og meldinger. Jeg føler meg ås heldig for å få se denne flotte lille jenta vokse, og er glad for å ha de i livet mitt. De er familie, sier hun til Dagbladet.