Kreftpasient tok fyr - døde på sykehus

Kvinne tok fyr som fakkel på akuttavdeling i Romania.

GIKK GALT: Saken har fått stor oppmerksomhet i Romania, og landets helsedepartement har sagt at de skal undersøke hendelsen nærmere. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
GIKK GALT: Saken har fått stor oppmerksomhet i Romania, og landets helsedepartement har sagt at de skal undersøke hendelsen nærmere. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kvinnelig kreftpasient døde søndag etter at kroppen hennes begynte å brenne under en operasjon like før jul på et sykehus i Romania.

Kirurgene som behandlet pasienten, som hadde kreft i bukspyttkjertelen, brukte en elektrisk skalpell under operasjonen til tross for at kvinnen hadde blitt behandlet med et alkoholholdig desinfeksjonsmiddel.

Da skalpellen kom i kontakt med det alkoholholdige middelet «antente kvinnen som en fakkel», og det forårsaket forbrenning på rundt 40 prosent av kroppen hennes, skriver det rumenske parlamentsmedlemmet Emanuel Ungureanu på sin Facebook-side og siterer helsepersonell ved sykehuset.

Rumenske medier skriver at ulykken skjedde på akuttklinikken på Floreasca-sykehuset i hovedstaden Bucuresti

Vann

En sykepleier kastet deretter vann på den 66 år gamle pasienten for å hindre brannen fra å spre seg, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Saken har fått stor oppmerksomhet i Romania, og landets helsedepartement har sagt at de skal undersøke hendelsen nærmere.

- Kirurgene skal ha vært klar over at det er forbudt å bruke et alkoholbasert desinfeksjonsmiddel under kirurgiske inngrep utført med en elektrisk skalpell, sier viseminister Horatiu Moldovan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer