Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kreftpasient tok fyr - døde på sykehus

Kvinne tok fyr som fakkel på akuttavdeling i Romania.

GIKK GALT: Saken har fått stor oppmerksomhet i Romania, og landets helsedepartement har sagt at de skal undersøke hendelsen nærmere. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
GIKK GALT: Saken har fått stor oppmerksomhet i Romania, og landets helsedepartement har sagt at de skal undersøke hendelsen nærmere. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer

En kvinnelig kreftpasient døde søndag etter at kroppen hennes begynte å brenne under en operasjon like før jul på et sykehus i Romania.

Kirurgene som behandlet pasienten, som hadde kreft i bukspyttkjertelen, brukte en elektrisk skalpell under operasjonen til tross for at kvinnen hadde blitt behandlet med et alkoholholdig desinfeksjonsmiddel.

Da skalpellen kom i kontakt med det alkoholholdige middelet «antente kvinnen som en fakkel», og det forårsaket forbrenning på rundt 40 prosent av kroppen hennes, skriver det rumenske parlamentsmedlemmet Emanuel Ungureanu på sin Facebook-side og siterer helsepersonell ved sykehuset.

Rumenske medier skriver at ulykken skjedde på akuttklinikken på Floreasca-sykehuset i hovedstaden Bucuresti

Vann

En sykepleier kastet deretter vann på den 66 år gamle pasienten for å hindre brannen fra å spre seg, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Saken har fått stor oppmerksomhet i Romania, og landets helsedepartement har sagt at de skal undersøke hendelsen nærmere.

- Kirurgene skal ha vært klar over at det er forbudt å bruke et alkoholbasert desinfeksjonsmiddel under kirurgiske inngrep utført med en elektrisk skalpell, sier viseminister Horatiu Moldovan.

(NTB).