Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kreftsyk kvinne (68) måtte krabbe inn på sykehuset

Helseekspressen kunne ikke kjøre til inngangen. Kvinnen døde kort tid etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 68 år gammel kvinne som ble fraktet med Helseekspressen til Radiumhospitalet i Oslo, måtte krabbe fra bussen til sykehusinngangen. Hun døde kort tid etter.


Pasient- og brukerombudet i Telemark, Vigdis Gulbrandsen, mener pasientene har krav på å bli bedre ivaretatt, melder NRK.

I et brev til Sykehuset Telemark forteller hun hvordan en alvorlig kreftsyk kvinne på 68 år som hadde blitt fraktet med Helseekspressen til Radiumhospitalet, måtte krabbe fra bussen og inn på sykehuset.

«Da hun kom til Radiumhospitalet ble hun sluppet av et stykke unna hovedinngangen, da bussen ikke kunne kjøre fram. Hun krabbet fram til hovedinngangen og var totalt utslitt. Hun døde ikke lenge etterpå.», heter det i brevet.

Gulbrandsen viser også til andre eksempler der nyutskrevne pasienter må sitte i overfylte drosjer i timevis.

- Jeg synes det er uverdig behandling av pasientene, sier Gulbrandsen. Hun regner med at problemene ikke er enestående for Telemark.

Seksjonsleder Knut Broby ved Sykehuset i Telemark lover å se på mulighetene for forbedre pasienttransporten.

- Vi tar tilbakemeldingene fra pasientombudet veldig alvorlig, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling