Kreftsyke Åge (41) kjente at kirurgene skar i hodet hans

Opplevde operasjonen som tortur. Nektes erstatning for psykiske senskader.

HJERNEOPERERT FOR FEMTE GANG: Kreftrammede Åge Egeland (41) opplevde en hjerneoperasjon i 2010 som tortur fordi han ikke ble gitt nok bedøvelse. Nå er han akkurat operert for femte gang, denne gangen på St. Olavs Hospital i Trondheim. - Operasjonen gikk greit, og psykisk gikk det veldig bra. Jeg fikk god informasjon hele veien, og de tok på alvor det jeg tidligere har opplevd, sier Åge Egeland. Foto: Erik Thime/Agder
HJERNEOPERERT FOR FEMTE GANG: Kreftrammede Åge Egeland (41) opplevde en hjerneoperasjon i 2010 som tortur fordi han ikke ble gitt nok bedøvelse. Nå er han akkurat operert for femte gang, denne gangen på St. Olavs Hospital i Trondheim. - Operasjonen gikk greit, og psykisk gikk det veldig bra. Jeg fikk god informasjon hele veien, og de tok på alvor det jeg tidligere har opplevd, sier Åge Egeland. Foto: Erik Thime/Agder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trebarnsfaren Åge Egeland fra Feda i Vest-Agder fikk påvist hjernesvulst i 2005. Til nå er han operert for dette fem ganger.

Da han i april 2010 gjenomgikk en våken hjerneoperasjon for annen gang, gikk det fryktelig galt. Han ble ikke gitt nok bedøvelse, og  opplevde operasjonen som ren tortur.

Under en såkalt våken kraniotomi blir pasienten holdt våken for å kontrollere at hjernevev ikke blir skadd når svulsten fjernes.

PTSD Traumene Åge Egeland har opplevd har ført til at medisinsk ekspertise har gitt ham diagnosen Post traumatisk stressyndrom (PTSD). Til tross for dette kom Norsk pasientskadeerstatning (NPE) i februar i fjor til at Egeland ikke har krav på erstatning.

29. februar i år opprettholdt Pasientskadenemnda NPEs avslag.

- Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Nemda har ikke tatt inn over seg alle opplysningene i saken. Men det er greit å få en avklaring. Nå går jeg rettens vei for å kjempe for rettferdighet, sier Åge Egeland til Dagbladet.

Nektes erstatning Pasientskadenemda påpeker at det er et vilkår for rett til erstatning som følge av informasjonssvikt at informasjonssvikten har ført til skade. Det må sannsynliggjøres at pasienten ikke ville latt seg operere dersom tilstrekkelig informasjon hadde vært gitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer