Kreftsyke Bengt fikk beskjed om å vente seks timer på legevakta

Bengt Eidem hadde blodkreft, men fikk beskjed om å vente 6-7 timer på legevakta. Nå vil han reformere legevakt-tjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): – Jeg kom til legevakta seint en lørdagskveld. Da må en regne med mye folk og kø. Men jeg følte meg helt forferdelig, og da jeg fikk beskjed om at det var 6-7 timers ventetid, måtte jeg bare dra hjem, sier Bengt Eidem (30) til Dagbladet.no.

Eidem hadde høy feber, selv om han hadde stappet i seg smertestillende. Han skjønte ikke hva som var galt, han skjønte bare at han var sjuk. Senere skulle det vise seg at han hadde akutt myelogen leukemi, en svært aggressiv form for blodkreft. Sykdommen skulle senere sende ham i koma.

Da han ble syk, var Eidem politisk rådgiver for forsvarsminister Kristin Krohn Devold. Da feberen og smertene ikke ga seg, fikk han til slutt hjelp av militærlegen. I mellomtiden prøvde han enda en gang å gå til legevakta, men måtte vende tilbake igjen da også.

– Det at jeg fikk hjelp så seint, gjorde situasjonen verre, sier Eidem.

– Trenger konkurranse

Dagbladet.no skrev i går om Eivind Lorgen (40), som døde etter at han ble sendt hjem fra legevakt med hjerteinfarkt.

Nå foreslår Bengt Eidem at legevakt-tjenesten reformeres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer