Kreftsyke Daniel (13) sporløst forsvunnet

Foreldrene nekter å behandle ham medisinsk. Moren møtte ikke med sønnen i retten i dag.

BORTE: Moren Colleen sa i retten at sønnen Daniel Hauser er medisinmann. Hun møtte ikke med sønnen i retten slik de ble pålagt i dag. Foto: AP/The Star Tribune/SCANPIX
BORTE: Moren Colleen sa i retten at sønnen Daniel Hauser er medisinmann. Hun møtte ikke med sønnen i retten slik de ble pålagt i dag. Foto: AP/The Star Tribune/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Kreftsyke Daniel Hauser (13) fra Minnesota i USA sparker og slår alle leger som ønsker å behandle kreftsykdommen hans.

Foreldrene nekter å la ham å få medisinsk behandling og ønsker i stedet å gi ham alternativ kostilskudd-behandling i tråd med deres religion.

I forrige uke bestemte en dommer i Minnesota at 13-åringen skulle få medisinsk behandling. Retten mener et gutten er «medisinsk neglisjert».

I dag skulle etter planen foreldrene og 13-åringen møte den samme dommeren for å legge fram de siste dagers utvikling i saken — om de har skaffet en lege til gutten og for å overlevere noen røntgenbilder av ham.

Arrestordre
Men i retten i dag møtte bare faren til 13-åringen. Den syke gutten og moren hans møtte ikke slik de ble pålagt, melder nyhetsbyrået AP.

Da fikk dommer John Rodenberg nok.

Dommeren utstedte i dag derfor en arrestordre på moren. Barnet skal også, så fort det lar seg oppspore, overlates til Barnevernet slik at 13-åringen kan få den behandlingen han trenger.

Ifølge AP er det stor sannsynlighet at gutten vil overlevere dersom han får behandling i tide.

Moren til 13-åringen ble observert av faren i går. Da skal hun bare ha fortalt ham at hun skulle reise sin vei. Faren aner ikke hvor 13-åringen og moren er nå, skriver Startribune.com.

Daniel fikk diagnosen i februar, men etter den første cellegiftbehandlingen satte foreldrene og gutten selv foten ned.

Alternativ behandling
Moren Colleen har sagt i retten at gutten ikke ville ta behandlingen av religiøse årsaker. Familien tilhører Nemenhah Band, en religiøs gruppe som er basert i Missouri.

De tror at ved hjelp av kosttilskudd og andre alternative behandlinger vil kreften slippe taket. Gruppen mener gamle indianertradisjoner vil få gutten frisk igjen.

Familien har åtte barn og moren Colleen har tidligere sagt i retten at sønnen er medisinmann og ansett som en eldre i Nemenhah Band.

13-åringen kan verken lese eller skrive.
- Min sønn er ikke i noen medisinsk fare akkurat nå, sa hun da hun vitnet i forrige uke.