Kreftsyke Heidi fikk 100 000 kroner av anonym nordmann

Nordmann leste om Heidi i dansk avis i ferien. - En god, god nordmann, sier Heidi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Halvt norske Heidi Markdanner, som bor i Valby utenfor København, har levd med kreft i hjernen de siste fem åra.

Hun har mistet synet på det ene øyet, lider av narkolepsi og sliter med sterk hodepine.

I forrige uke publiserte den danske tabloidavisa BT et stort intervju med Heidi og ektemannen Steen, som snakket om hvordan sykdommen hadde rammet den lille familien.

Ved en tilfeldighet leste en nordmann på sommerferie i Danmark intervjuet. Han ble så berørt av Heidis historie at han tok kontakt med avisa, før han donerte 100 000 norske kroner til Heidi og familien. Og nordmannen insisterte på å være anonym, også overfor Heidi selv.

- En god, god nordmann

Heidi aner derfor ikke hvem som har hjulpet henne. Men hun har følgende hilsen å gi ham:

- Du er en god, god nordmann som fortjener en stor takk fra meg og familien. Jeg vil hilse ham og si mange, mange ganger takk, sier hun til Dagbladet.no.

BT kunne selv melde om den gavmilde nordmannen, og skrev at lykken endelig smilte til kreftsyke Heidi.

KREFTSYK: Pengene fra den anonyme nordmannen kommer godt med for Heidi og ektemannen Steen. Foto: Bax Lindhardt/BT/Scanpix
KREFTSYK: Pengene fra den anonyme nordmannen kommer godt med for Heidi og ektemannen Steen. Foto: Bax Lindhardt/BT/Scanpix Vis mer

Den lille familien er også hardt økonomisk rammet av Heidis sykdom.

- Disse pengene betyr at vi kan opprettholde hverdagen. Økonomisk har vi hatt det vanskelig. Men det har vært enda vanskeligere psykisk. Disse pengene gjør at vi nå for eksempel har råd til å betale for psykologtimer for sønnene mine. Det er jo ingen andre som hjelper oss med sånt, sier Heidi.

Begynte å se syner

Heidi oppdaget at noe var galt for omtrent fem år siden.

- Jeg begynte å se syner. Jeg så merkelige ting, og først trodde jeg det var ånder som gikk i huset vårt. Man går jo egentlig ikke til legen og sier at en ser syner. Men det gjorde jeg, og da ble jeg sendt rett til sykehuset. De tok prøver av meg, og da fant de kreftsvulsten i hjernen, sier hun til Dagbladet.no.

Tobarnsmoren er nå hardt rammet av sykdommen. I 2005 ble hun operert. Etter det ble hun behandlet med stråling, og det siste året har hun fått cellegift.

Pengene fra den anonyme nordmannen kommer spesielt godt med nå i sommer. Heidi og Steen skal nemlig gifte seg.

- Vi har vært sammen i 18 år. I august gifter vi oss, sier Heidi til Dagbladet.no.

Heidis mor kommer fra Moss i Østfold.

Kreftsyke Heidi fikk 100 000 kroner av anonym nordmann

Hvis du ikke har 100 000 kroner, men likevel ønsker å støtte kreftsaken kan du gjøre det via for eksempel Kreftforeningen.