Kreftsyke i fare

STAVANGER (Dagbladet): Ledelsen ved Sentralsykehuset i Rogaland frykter at flere datatyverier de siste dagene skal få konsekvenser for behandlingen av kreftpasienter i fylket. - Lever tilbake maskinene, oppfordrer teknisk sjef Arne Ragård ved sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nye kreftavdelingen ved sykehuset i Stavanger har i løpet av de fire siste dagene vært utsatt for to innbrudd. Unike og kompliserte datamaskiner til over 300 000 kroner forsvant etter det første tyveriet. Bare få dager etter brøt tyvene seg inn igjen.

Nå frykter den medisinsk-faglige ledelsen ved sykehuset at tyveriene kan ramme pasientene.

Forsinkelse

- Tyveriene innebærer en risiko for utsettelse av behandlingen av kreftpasienter i fylket. Datamaskinene skulle etter planen tas i bruk i pasientbehandlingen i november. Vi ønsker at utstyret kommer til rette fortest mulig. Dette er dyrt utstyr som til dels må bestilles fra USA, sier avdelingsoverlege Reino Heikkilä ved Sentralsykehuset til Dagbladet.

Tyvene har til overmål vært så frekke at de natt til i går brøt seg inn på ny på samme sted. Denne gangen stakk de av med harddiskene, eller lagringsenhetene.

Kjente veien

Tyveriene betyr at Sentralsykehuset i Rogaland nå står uten datamaskiner som skal styre strålebehandlingsutstyret på kreftavdelingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer