Kreftsyke i fare

STAVANGER (Dagbladet): Ledelsen ved Sentralsykehuset i Rogaland frykter at flere datatyverier de siste dagene skal få konsekvenser for behandlingen av kreftpasienter i fylket. - Lever tilbake maskinene, oppfordrer teknisk sjef Arne Ragård ved sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye kreftavdelingen ved sykehuset i Stavanger har i løpet av de fire siste dagene vært utsatt for to innbrudd. Unike og kompliserte datamaskiner til over 300 000 kroner forsvant etter det første tyveriet. Bare få dager etter brøt tyvene seg inn igjen.

Nå frykter den medisinsk-faglige ledelsen ved sykehuset at tyveriene kan ramme pasientene.

Forsinkelse

- Tyveriene innebærer en risiko for utsettelse av behandlingen av kreftpasienter i fylket. Datamaskinene skulle etter planen tas i bruk i pasientbehandlingen i november. Vi ønsker at utstyret kommer til rette fortest mulig. Dette er dyrt utstyr som til dels må bestilles fra USA, sier avdelingsoverlege Reino Heikkilä ved Sentralsykehuset til Dagbladet.

Tyvene har til overmål vært så frekke at de natt til i går brøt seg inn på ny på samme sted. Denne gangen stakk de av med harddiskene, eller lagringsenhetene.

Kjente veien

Tyveriene betyr at Sentralsykehuset i Rogaland nå står uten datamaskiner som skal styre strålebehandlingsutstyret på kreftavdelingen.

- Mye tyder på at dette er folk som visste hvor de skulle. På utsida har de demontert glass, og så vidt vi har funnet ut, har de gått direkte til maskinene, forteller teknisk sjef Arne Ragård.

Ragård påpeker at datamaskinene som er stjålet, er såpass spesielle at tyvene vil få store problemer med å ta dem i bruk - ikke minst levere dem inn til service.

Tyveriene etterforskes av Stavanger politikammer.

DATATYVERI: To datatyverier de siste dagene har satt kreftsyke i fare ved sentralsykehuset i Rogaland.