Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kreftsyke Jannicke falt på isen utenfor Ullevål sykehus - fikk brudd i nakken

Jannicke Wilsbeck skulle til cellegiftbehandling da hun snublet på isen utenfor Ullevål sykehus, og fikk brudd i nakken.

FALT PÅ ISEN: På vei til kreftbehandling ved Ullevål sykehus ramlet Jannicke på isen og fikk brudd i nakken. Foto: Privat
FALT PÅ ISEN: På vei til kreftbehandling ved Ullevål sykehus ramlet Jannicke på isen og fikk brudd i nakken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jannicke Wilsbeck har hatt uhelbredelig kreft i to år, og går til behandling med jevne mellomrom. 1. mars skulle hun inn på dag to av en cellegiftkur. På fortauet inne på sykehusområdet, noen meter fra sykehusinngangen, snublet hun på isen. Hun forteller at området rundt henne var speilblankt.

KREFTSYK: Jannicke Wilsbeck har uhelbredelig kreft. Bildet er fra før hennes siste cellegiftkur. Foto: Privat
KREFTSYK: Jannicke Wilsbeck har uhelbredelig kreft. Bildet er fra før hennes siste cellegiftkur. Foto: Privat Vis mer

- Jeg holdt mannen min i armen, men skled på beina likevel, forteller hun.

- Har ikke så mye tid igjen

Først trodde Wilsbeck det var snakk om kink i nakken, men etter flere dager fikk hun tatt en CT-undersøkelse som viste et rent brudd. Området er skjørere enn vanlig på grunn av en svulst i nærheten av bruddet.

Det er ifølge Wilsbeck ikke første gang hun har vært nær ved å skli utenfor sykehuset.

- Jeg har klaget til dem om dette i hele vinter, det har vært kjempeglatt. Og nå må jeg gå med nakkekrage i tolv uker, forteller en fortvilet Wilsbeck.

Nakkekragen skal ifølge Wilsbeck gjøre at hun holder nakken totalt i ro, for å ikke bli lam eller slutte å puste. Hun forteller at hun skled på fortauet noen meter unna hovedinngangen på Ullevål sykehus. Nakkekragen hun må gå med de neste månedene har gjort en allerede fortvilet situasjon mye verre.

- Jeg har fått beskjed om at jeg ikke har så mye tid igjen. Da er det tragisk at dette skal være slutten på mitt liv, sier Wilsbeck til Dagbladet.

Hun mener det ikke burde gå an å ramle og slå seg på sykehusets områder.

- Å for eksempel brekke lårhalsen eller armen på et sykehus blir for dumt, sier hun.

Sykehuset beklager

Ullevål sykehus ved eiendomssjef Thomas Magnusson skriver i en e-post til Dagbladet at de ikke kjenner til Wilsbecks konkrete hendelse, men synes det er leit at det har skjedd.

- Dette er noe vi beklager på det sterkeste. Vi er forpliktet til å leie inn eksterne entreprenører for strøing. Det er avtalt på forhånd når og hvor store områder de skal strø. I tillegg sørger lokale vaktmestre for ekstra håndstrøing på utsatte steder, som for eksempel trapper, når ekstra behov tilsier det.

Han erkjenner at det skjer uhell når folk velger korteste vei, for eksempel over en islagt plen, men skriver at sykehuset ikke er kjent med tilfeller som Wilsbecks.

- Slik været er nå, med kulde og snøsmelting om hverandre, oppleves nok strøingen dessverre aldri som fullgod, selv om alle følger de fastlagte rutiner for hvor og når det skal strøs, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!