Krekar: - Leiemorder jakter på meg

- Mulla Krekar lyver når han hevder at en navngitt person fra PUK er på vei til Norge for å drepe han. Det hevder PUKs representant i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mulla Krekar ba i dag om politibeskyttelse etter at han skal ha fått informasjon om at en leiemorder skal drepe han.

Krekar hevder opplysningene stammer fra kilder i nord-Irak. Den angivelige leiemorderen er sendt til Norge for å spore opp den omstridte asylsøkeren. Finner leiemorderen Krekar er oppdraget hans å ta livet av mullaen.

Krekar er redd

- Vi har kjent til opplysningene en tid, men orienterte politiet om saken i et brev i dag. Politiet har foreløpig ikke svart på henvendelsen fra oss, sier Krekars norske advokat, Brynjar Meling til Dagbladet.no.

Ifølge Meling har Økokrim, som brevet er sendt til, fått navnet på en person som tilhører organisasjonen Patriotic Union of Kurdistan (PUK). Den navngitt personen er den som skal ha blitt sendt nordover for å drepe mullaen.

Krekar føler en direkte trussel for å bevege seg utendørs i Oslo nå. Blant annet hevder hans advokat at Krekars svoger er bortført i Kurdistan, trolig av medlemmer fra PUK.

- Tull og tøys

- Det er helt feil at PUK skal ha beordret en leiemorder til Norge for å ta livet av Krekar, sier Foad Askari, representant for PUK i Norge til Dagbladet.no.

Han hevder Krekar lyver og at motivet for å si noe slikt er at han frykter en utsendelse fra Norge.

- Om vi skulle ta livet av Krekar hadde vi hatt mange muligheter da han oppholdt seg i Kurdistan på 90-tallet fram til 2001. Det er uansett ikke slik vi arbeider, sier Askari.

- Krekar hevder hans svoger er bortført av PUK?

- Det er også feil. Jeg har snakket med representanter for PUK i Europa. Ingen av dem kjenner til noe slikt. Hvor han er, om han er forsvunnet, vet vi ingenting om. Det er ikke PUKs oppgave å holde rede på hvor Krekars svoger befinner seg, sier Askari.

Han mener Krekars advokat burde anmelde den angivelige navngitte leiemorderen til politiet for drapsplanlegging, i stedet for å be om politibeskyttelse.

- Da kunne politiet pågripe denne mannen om han krysset grensa til Norge, sier Askari.

Nye avhør

Samtidig med at Krekar forteller at han føler seg truet på livet må han møte til nye rettslige avhør i Oslo tingrett. Økokrim ønsker adgang til beslag som nederlandske myndigheter har foretatt. Spørsmålet om tilgang til beslag mot mulla Krekar er til behandling i nederlandsk rett. Før domstolen tar stilling til om norsk politi skal få innsyn i disse beslagene, ønsker den å avhøre Krekar. Derfor må mulla Krekar møte i Oslo tingrett 2. mai og forklare seg om saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer