Krekar: - Leiemorder jakter på meg

- Mulla Krekar lyver når han hevder at en navngitt person fra PUK er på vei til Norge for å drepe han. Det hevder PUKs representant i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mulla Krekar ba i dag om politibeskyttelse etter at han skal ha fått informasjon om at en leiemorder skal drepe han.

Krekar hevder opplysningene stammer fra kilder i nord-Irak. Den angivelige leiemorderen er sendt til Norge for å spore opp den omstridte asylsøkeren. Finner leiemorderen Krekar er oppdraget hans å ta livet av mullaen.

Krekar er redd

- Vi har kjent til opplysningene en tid, men orienterte politiet om saken i et brev i dag. Politiet har foreløpig ikke svart på henvendelsen fra oss, sier Krekars norske advokat, Brynjar Meling til Dagbladet.no.

Ifølge Meling har Økokrim, som brevet er sendt til, fått navnet på en person som tilhører organisasjonen Patriotic Union of Kurdistan (PUK). Den navngitt personen er den som skal ha blitt sendt nordover for å drepe mullaen.

Krekar føler en direkte trussel for å bevege seg utendørs i Oslo nå. Blant annet hevder hans advokat at Krekars svoger er bortført i Kurdistan, trolig av medlemmer fra PUK.

- Tull og tøys

- Det er helt feil at PUK skal ha beordret en leiemorder til Norge for å ta livet av Krekar, sier Foad Askari, representant for PUK i Norge til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer