KLAR TALE:  Fra mulla Krekar i et intervju med NRK. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLAR TALE: Fra mulla Krekar i et intervju med NRK. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Krekar: - Nordmenn som tegner Muhammed, må dø

- Utslett, utslett!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De som lager Muhammed-karikaturer, må dø. De tråkker på vår verdighet, våre prinsipper og vår tro, sier mulla Krekar (58) i et intervju med NRK.

- Det er ikke meg som gir tillatelse til dette, men tegneren har blitt en krigende hedning, og det er derfor tillatt å drepe ham. Det må likevel ikke brukes eksplosiver som kan ramme uskyldige, understreker Krekar.

- Men hvis tegneren er alene - da er det greit? spør NRKs reporter.

- Utslett, utslett! svarer Krekar.

Anmeldt igjen Najmuddin Faraj Ahmad, eller Mulla Krekar som han er kjent som, har flere ting han selv må svare på. Tirsdag skulle han ha vært avhørt i Politihuset på Grønland i Oslo, men møtte ikke.

Han er anmeldt for å ha fremsatt nye trusler i et intervju han gjorde med et kurdiske TV-selskap.

- Det er ingen dramatikk i dette. Han er klar på at han ikke har noe å tilføye ut over det som fremkommer i intervjuet. Han påpeker at det kommer klart fram der at han utleder hva islam sier om bespottelse. Han er klar på at han har en plikt til å svare dette når han blir spurt, skriver hans advokat Brynjar Meling i en tekstmelding til NTB.

Politiinspektør Vegard Rødås, som er påtaleleder ved politiets utlendingsseksjon i Oslo, sier at politiet foreløpig ikke har tatt stilling til hvordan de skal håndtere Krekars uteblitte fremmøte.

- Saken etterforskes videre, og vi ønsker å få den mest mulig opplyst. I det ligger det at vi også ønsker å høre hans versjon, sier han til NTB.

- Etterforsker videre På generelt grunnlag sier Rødås at dersom man er innkalt til et avhør og ikke stiller, har politiet hjemmel i straffeprosessloven til å hente vedkommende. Men gjeldende person er i sin fulle rett til å avslå å forklare seg.

Politiet kan også plassere vedkommende i avhørsrommet, men motsetter gjeldende person fortsatt å forklare seg, kan han eller hun gå.

- Vi registrerer at Krekar ikke møtte og etterforsker videre, sier Rødås.

• Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer