Krekar: – Jeg hindrer terror mot Norge

Mulla Krekar mener hans nærvær i Norge er den viktigste årsaken til at det ikke har funnet sted terroraksjoner på norsk jord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mullaen skriver i en kronikk i Aftenposten at han slett ikke er noen trussel mot Norge.

«Tvert imot. Jeg er en forsikring mot en mulig terroraksjon mot Norge,» skriver Krekar.

Norske islameksperter mener imidlertid at Krekar overvurderer sin egen rolle.

– Grupperinger som støtter eller utfører terroraksjoner i vestlige land, bryr seg ikke om tilstedeværelse av en person eller grupper. Krekar overdriver sin egen betydning og sin rolle, sier forsker og Midtøsten-ekspert Cecilie Hellestveit ved Senter for menneskerettigheter til Aftenposten.

Islamekspert Kari Vogt ved Universitetet i Oslo mener Krekars utsagn er overdrevet, men sier at det er lett å være enig med Krekar når han beklager seg over situasjonen i Irak.

Heller ikke hennes kollega Torkel Brekke mener det er hold i påstanden.

Krekar hevder videre i kronikken at hans sak er et resultat av islamfobi blant politikerne. Det avviser arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap). Heller ikke Høyre-leder Erna Solberg er enig i Krekars syn på saken.

– Dersom Krekar er en sikkerhetsgaranti for Norge, må jo det bety at han har kontakter. Hvis han samtidig hevder at han ikke har kontakter, faller utsagnet på sin egen urimelighet, sier Solberg.

MULLA MED NYTT UTSPILL: Mulla Krekar kommer med oppsiktsvekkende påstander i en ny kronikk som publiseres i dag. Foto: BJØRN LANGSEM
MULLA MED NYTT UTSPILL: Mulla Krekar kommer med oppsiktsvekkende påstander i en ny kronikk som publiseres i dag. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen sier i en kommentar at han ser det som en ære hvis Krekar føler seg dårlig behandlet.

(NTB)