Krekar angrep TV 2 Nettavisen

Krekar skulle levere Shabana-anmeldelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mulla Krekar var på ut av på politihuset i Oslo sentrum, da han plutselig gikk til angrep på TV 2/ Nettavisens journalist Jørgen Berge.

Krekar hadde anmeldt Shabana Rehman for legemsfornærmelse, da han møtte journalisten utenfor politihuset ved 10.30-tiden i morges.

- Du får ikke ta bilder av meg, sa Krekar til Nettavisen, og ba om å få kameraet.

Da Berge nektet, og likevel tok et bilde, tok Krekar tak i armen hans, og rev til seg kameraet.

- Jeg opplevde hele episoden som svært ubehagelig, sier Berge til TV 2/ Nettavisen.

- Vi mener at det er vår soleklare rett å ta bilde av ham i en sånn offentlig sammenheng, sier Nettavisens redaktør, Gunnar Stavrum, til Dagbladet.no.

TV 2 filmet hele opptrinnet, og Stavrum har sett bildene.

- Nettavisen tar bilder av ham da han kommer ut av politihuset. Så blir han sint, og går rett og slett til fysisk angrep på vår journalist, forteller han.

- Det ser ikke ut på videobildene at han ønsker å skade personen, men han river så hardt i kameraet at journalisten blir både rystet, og har litt vondt i hånda. Men det ser ikke ut som om han prøver å skade ham, sier Stavrum.

Paradoks

Stavrum krever en uforbeholden unnskyldning fra Krekar. I tillegg forteller Stavrum at de vil bruke tid på å bestemme seg for om de skal forfølge saken videre. Uansett ser redaktørendet som et paradoks at Krekar går til angrep etter å ha levert en anmeldelse for legemsfornærmelse.

- Det ser jeg jo helt åpenbart som et paradoks. Det er til og med så paradoksalt at vi på lederplass har forsvart Krekars rett til ikke å få krenket sin intimsfære. Da er det klart at vi har vår rett til ikke få krenket vår intimsfære, sier Stavrum.

TV 2/ Nettavisen var på plass ved politihuset for å dokumentere at Krekar leverte anmeldelsen, og selvfølgelig få kommentarer i forbindelse med dette. I en sånn sammenheng mener Stavrum det må være greit å ta bildene, og så eventuelt diskutere om de skal brukes i ettertid.

- Jeg mener at normal conduite er at han eller hans advokat henstiller til oss at vi ikke bruker bildene, og ikke at han kaster seg over fotografen, sier Stavrum.

TV 2 viser opptrinnet i sin nyhetssending klokken 18.30 i kveld.

Etter å ha tatt kameraet, gikk Krekar inn på politihuset igjen, og leverte det til en politimann. Nettavisens journalist fikk igjen kameraet sitt der.

BLE SINT: Mulla Krekar rappet kameraet fra journalisten til TV 2 Nettavisen.