Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krekar-avgjørelsen er utsatt til mandag

Oslo tingrett vurderer politiets vedtak om å sende Krekar til Kyrksæterøra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo tingrett kommer først mandag med en kjennelse i Krekar-saken. De vurderer nå politiets vedtak om å tvangsflytte mullaen til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

- Det er nå klart at kjennelsen i Krekar-saken først vil bli klar mandag morgen - omkring klokka 10, opplyser Oslo tingrett i en mail til Dagbladet.

Altså vil det først etter helga bli klart om mullaen kan tvangsflyttes til Trøndelag. Krekars advokat Brynjar Meling leverte i forrige uke en klage på politiets vedtak og tirsdag var partene i retten.

Men uansett utfall på mandag, så er det ventet at den tapende part vil anke kjenneslen. Dermed kan det også være duket for en runde i lagmannsretten i den omdiskuterte «Krekar på landet»-saken.

Ville ha ham på landet Oslo politidistrikt og PST vil altså ha Krekar ut av de store byene. Politiet vedtok derfor at Krekar skal tvangsflyttes til Kyrksæterøra i Hemne kommune og at han ikke får forlate kommunen.

Den avgjørelsen førte til ramaskrik blant mang en jusprofessor en 21 siders lang klage til Oslo tingrett fra Krekars advokat.

Meling mener mullaen ikke kan flyttes til Kyrksæterøra. Krekars familie bor i Oslo og han vil være nær dem. Det er del en. Men den andre delen er den omtalte instruksen til justisminister Anundsen.

Om faren for rikets sikkerhet Instruksen sier at personer som regnes som en fare for rikets sikkerhet, men som ikke kan sendes ut, kan tvangsflyttes og pålegges meldeplikt. Den mente Krekars advokat at måtte settes til side i denne saken. Instruksen har aldri vært prøvd i rettssystemet før.

Meling ønsker også at retten skal ta stilling til om Krekar utgjør en fare for rikets sikkerhet nå, som Høyesterett opprettholdt at han gjorde i 2007.

PST mener Krekars posisjon i de islamske miljøene ikke er nevneverdig svekket siden den gang. Krekar har selv sagt at han ikke har noe mot Norge eller nordmenn, og at det er han som er i fare - ikke nordmenn.

Les mer om Krekar-saken:

•Les også: Slik forklarer advokaten mullaens bakgrunnshistorie

• Les også: Derfor ville politiet tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra

• Les også: Finansminister-Siv og Partileder-Siv er ikke enige: Kun den ene er villig til å bryte menneskerettighetene