Krekar avhøres om drapstrusler mot Høyre-Erna

Rettslig avhør i Oslo tingrett.

I AVHØR I DAG: Mulla Krekar er rettslig avhør om drapstruslene han er anmeldt for mot Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Adrian Øhrn Johansen
I AVHØR I DAG: Mulla Krekar er rettslig avhør om drapstruslene han er anmeldt for mot Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Adrian Øhrn JohansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Mulla Krekar møtte tirsdag til rettslig avhør med PST for å forklare seg om drapstrusler rettet mot Høyre-leder Erna Solberg.

Krekar var innkalt til avhør med PST og måtte i Oslo tinghus sammen med sin advokat Brynjar Meling, melder NRK.

Avhøret var lagt til tinghuset fordi Krekar ikke stoler på Politiets sikkerhetstjeneste (PST). og ikke vil avhøres i deres lokaler.

Truslene han er siktet for ble framsatt på en pressekonferanse med utenlandske journalister i sommer. Her sa Krekar at dersom han blir drept etter å ha blitt tvangssendt fra Norge, vil personen som står ansvarlig for utsendelsen, også dø.

Siktelsen kan bli utvidet til å gjelde trusler mot flere personer. PST mener han har kommet med drapstrusler mot flere nordmenn på internett, ifølge NRK.

Om Erna Solberg sa Krekar blant annet dette til de utenlandske journalistene.

«Erna Solberg sier mulla Krekar skal ut av Norge og kastes i døden. Da må hun betale en høy pris. Hvem som tar livet av henne vet ikke jeg. Det kan være Ansar Al islam, Al-Qaida, barna mine eller slektninger. Men hun skal uansett betale prisen.»
NTB