Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krekar avhørt av tysk politi

Avhørt om planlagt terrorangrep i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i forrige uke at Mulla Krekar ble avhørt av tysk politi i Oslo tingrett. Det bekrefter Krekars advokat, Brynjar Meling, til NRK.

Avhøret settes i forbindelse med et planlagt terrorangrep mot den irakiske statsminister under hans besøk hos forbundskansler Gerhard Schröder i Berlin denne uken.

- Retten påla taushet om innholdet i det som skjedde i Oslo tingrett. Derfor kan jeg ikke uttale meg konkret om det, sier Meling.

Han opplyser at avhøret har vært planlagt lenge og mener han som en generell beskrivelse kan si at det tyske politiet ønsket bakgrunnskunnskap om mulla Krekar og den organisasjonen han leder, samt kartlegge eventuelle kontakter som han skulle ha i Europa.

Tysk politi har pågrepet tre irakiske menn som man mente planla et angrep mot den irakiske statsministeren. De blir alle knyttet til Ansar al-Islam som tidligere ble ledet av mulla Krekar.

Telefonnummeret til en av de arresterte er tidligere funnet hos mulla Krekar. Brynjar Meling vil verken avkrefte eller bekrefte hvilke personer mulla Krekar har hatt kontakt med.

- Det jeg kan si, er at da mulla Krekar ble pågrepet i Nederland for to år siden, hadde han en elektronisk telefonbok med opp til 2000 navn og telefonnummer.

- Derfor kan det godt tenkes at politiet også har funnet telefonnummeret til denne mannen hos mulla Krekar, sier Meling.

(NTB)

BEKREFTER:</B> Brynjar Meling som er Krekars advokat bekrefter at tysk politi har avhørt hans klient. Men hva som kom fram i samtalene med politiet er hemmeligholdt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media