Mulla Krekar:

Krekar begjæres utlevert. Meling: - Dette er ren politikk

Krekars forsvarer mener media fikk beskjed om utlevering før mulla Krekar selv.

SE TV: Onsdag ettermiddag møtte mulla Krekar til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Da åpnet han med en tirade foran pressen. Den kan du se her. Video: Emma Whittaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Justis- og beredskapsdepartementet mottok onsdag 31. juli en formell begjæring fra Italia om utlevering av Najmuddin Faraj Ahmad, alias mulla Krekar, opplyser departementet i en pressemelding

Krekars forsvarer, Brynjar Meling sier i en sms til Dagbladet at de ikke har mottatt begjæringen fra justisdepartementet.

Han stiller seg kritisk til at departementet har opplyst om begjæringen til pressen, før han og hans klient er informert.

- Jeg registrerer at det for myndighetene var viktigere å melde dette til media enn til siktede og hans forsvarer, sier han.

- Vanlig saksgang ville i alle fall innebære at man varslet siktede først.

Ren politikk

Meling mener at dette er nok et ledd i at denne saken er ren politikk.

Dagbladet har forelagt Justis- og beredskapsdepartementet uttalelsene til Meling. De ønsker ikke å kommentere disse, saksgangen eller innholdet i begjæringen nå.

– Italienske myndigheter har fremmet en formell utleveringsbegjæring, og Justis- og beredskapsdepartementet har på vanlig måte oversendt begjæringen til Riksadvokaten for videre behandling. Eventuelle spørsmål må rettes til Riksadvokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer