Krekar ber Norge om å hjelpe ham

VUGHT: Mulla Krekars advokater er svært kritiske til norske myndigheters håndtering av fengslingen av kurderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom sin bror har Krekar følgende bønn til Norge:

- Dere hjalp meg som flyktning i 1991, nå har jeg enda større behov for beskyttelse.

I går fikk mulla Krekar 20 dager til i varetektsfengsel i Nederland.

Hans nederlandske forsvarer, Victor Poppe, mener norske myndigheter gjør alt de kan for å slippe å bli mer innblandet i saken mot 46-åringen.Myndighetene ser ut til å frykte utenrikspolitisk press og er redde for å gjøre noe galt, mener Poppe.

Krekars advokater ble ilagt taushetsplikt om hva som foregikk under fengslingsmøtet bak murene i går, men er begge klare på at de mener Krekar er en brikke i et større politisk spill.

- Offisielt dreier anklagen fra Jordan seg om narkotikasmugling. Men de offentlige dokumentene inneholder ikke nok informasjon eller gode nok bevis for å holde ham fengslet. Det må ligge noe mer bak i denne saken, sier Poppe.

Krekars norske advokat, Brynjar Meling, mener mye tyder på at USA er innblandet i denne saken.

Mulla Krekars kone og bror fikk møte ham i går. Kjennelsen om forlenget varetekt var da ikke truffet, men broren sier Krekar forventet å bli sittende i sikkerhetsfengselet Nieuw Vosseveld.

- Han har fortsatt tillit til både det norske og nederlandske rettssystemet, men han forventer hjelp fra norske myndigheter. Norge er hans hjemland, sier mulla Krekars bror, Khalid Faraj Ahmad. Han forteller at Krekar er ved godt mot i fengselet, men at han fortsatt er forvirret over innholdet i siktelsen mot ham.