Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krekar ble flyttet for å holdes isolert fra andre fanger

Mulla Krekar er flyttet fra Oslo fengsel til høysikkerhetsavdelingen på Kongsvinger.

FLYTTES:Mulla Krekar, Najmuddin Faraj Ahmad,  fremstilles for varetektsfengsling i Oslo Tingrett i mars i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FLYTTES:Mulla Krekar, Najmuddin Faraj Ahmad, fremstilles for varetektsfengsling i Oslo Tingrett i mars i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krekar ble flyttet mot sin vilje. Politiets sikkerhetstjeneste frykter at han ville spille rollen som fangeleder dersom han hadde fått anledning til å omgås andre muslimer, skriver VG.

- Grunnen til flyttingen var at de ville isolere Krekar fra muslimer, sier Krekars forsvarer Brynjar Meling.

Advokaten påklagde avgjørelsen i et brev til Kriminalomsorgen Øst, men fikk ikke medhold.

En av Skandinavias fremste terroreksperter, Magnus Ranstorp, som er forskningsleder ved den svenske forsvarshøyskolen, viser til at fengsler er fulle av menn med identitetskrise.

- Det er viktig at Krekar holdes borte fra mottakelige muslimer. Det kan tenktes at han vil forsøke å rekruttere dem, sier Ranstorp.

Krekar sitter i varetekt i påvente av ankesaken etter at han i forrige måned ble dømt til ett års fengsel for trusler, vitnepåvirkning og oppfordring til kriminelle handlinger.

Krekars medforsvarer Arvid Sjødin opplyser at mullaen har tilpasset seg livet på Kongsvinger på en god måte og at han forsøker å fremstå som rollefigur for yngre muslimer.

Ifølge VG tilbringer Krekar nå dagene med å fordype seg i egne tekster, som spenner fra propaganda og poesi til islamsk teologi.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media